‘Blauwe Engelen’ indrukwekkend neergezet

3 januari 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een hevige storm. Windracht 7, misschien wel 8. Een onstuimige zee en milieuactivisten op het strand. Het is de openingsscène van de musical Blauwe Engelen, gespeeld door leerlingen van Het Griendencollege, die deze week ten tonele werd gebracht in Theater De Lockhorst.

Het verhaal in een notendop: Eddie en zijn collega-activisten saboteren de milieutop, die wordt gehouden op het eiland Schier (-monnikoog), helpen en passant de gewond geraakte vuurtorenwachter en dragen een (Kerst)boodschap; Stop talking, start action! Vrij vertaald: Niet lullen, maar poetsen.

De Vmbo-leerlingen hebben maandenlang gerepeteerd en het resultaat mag er zijn. Het enthousiasme en het spelplezier spatten van het toneel. De leerlingen spelen en zingen vol overtuiging, wat ze geloofwaardig maakt. Zonder opsmuk staan de jeugdige musicalsterren, soms helemaal alleen, in de spotlights. De danseressen ogen professioneel, mede dankzij de eigen choreografie. De techniek is spectaculair en een heuse vuurtoren torent boven alles uit. Schroom verdwijnt, huiswerk lijkt ver weg en andere talenten worden aangeboord!

Na het daverende applaus blijft de boodschap hangen bij het publiek van ouders, docenten en medescholieren. Stop talking, start action!

advertentie
advertentie