Imponerend optreden SKC Merwede

15 januari 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de Sliedrechtse sporthal De Stoep waren aan de zijde van SKC Merwede enkel tevreden gezichten te zien na het belangrijke en succesvolle optreden van de thuisploeg. Tegenstander De Vinken werd op alle fronten overklast en daarmee nam Merwede afstand van de gevarenzone; eindstand 17-12.

Op voorhand was het Merwedekamp niet gerust op een goede afloop. De Vinken had ondanks het feit dat er nog geen wedstrijd werd gewonnen toch goede wedstrijden afgeleverd en beschikte over enkele gevaarlijke spelers. Daarnaast kenden enkele Merwede spelers de nodige blessures, maar gelukkig kon trainer Dick van Houwelingen zijn basis achttal in het veld brengen. De Vinken had de afgelopen wedstrijden laten zien met name in het begin van hun wedstrijden sterk te starten. Voordat de Merwedianen goed en wel gestart waren stonden de gasten met 0-2 voor. Daarmee leek het een lastige middag te worden, zeker omdat de dames van De Vinken in andere wedstrijden veel de korf wisten te vinden. Maar het waren juist de Merwede dames Willemiek Remans en Else van der Valle die de achterstand middels afstandschoten wegpoetsten, waarna Jacco Buijk zijn ploeg aan de goede kant van de score kon brengen. Toch bleef het Sliedrechtse aanvalsspel te gehaast, waardoor De Vinken in de wedstrijd kon blijven. Het spel golfde heen en weer, waarbij Merwede iedere keer de bovenliggende partij bleef. Jacco Buijk kon excelleren door prima steunwerk van Karin van Hemert, Bernadette Struijk en Martijn van Rijsbergen en aan de andere kant had Erwin van der Poel deze zaterdag maar weinig schoten nodig om de korf te vinden. Zo kon via twee maal Van der Poel en opnieuw Jacco Buijk het eerste gat geslagen worden naar 4 punten, waarbij De Vinken net voor rust na een rommelige aanval 9-6 binnen schoot.

Het eerste wapenfeit van de tweede helft kwam op naam van De Vinken, maar mede dankzij de fanatieke steun van ploeg van de week Merwede E3 waren het opnieuw de Merwedianen die toesloegen. De Vinken kwamen er niet meer aan te pas, door aan de ene kant sterk verdedigend werk, maar ook door eigen terug val. Met name Edwin Kleijn kreeg steeds meer grip op zijn tegenstander en gaf deze geen centimeter te veel ruimte. Te korte aanvallen met slechte schoten kenmerkten in de tweede helft het spel van de gasten uit Vinkeveen. Ondanks de lengte van met name de Vinkeveense heren kenden de Merwedianen een prima rebound, waardoor er lange aanvallen gespeeld konden worden. Niet dat alle aanvallen van de thuisploeg werden afgerond met doelpunten, toch liepen de Rood-Witten wel steeds verder uit, resulterend in een tussenstand van 17-9 luttele minuten voor tijd. Op dat moment verslapte de concentratie aan Sliedrechtse, waardoor De Vinken de eindstand nog enigszins dragelijk konden maken. Verder dan 17-12 kwamen de gasten echter niet.

Door dit resultaat het door De Groot & Schagen gesponsorde Merwede terugkijken op een prima wedstrijd en het geslagen gat met de directe concurrenten. Daarmee kan met een geruster hart worden toegeleefd naar de thuiswedstrijd van volgende week tegen titelkandidaat SDO. Door de winst van deze ploeg tegen Tjoba zijn zij de voornaamste belager van koploper HKC. In de eerste wedstrijd van het seizoen kwam Merwede net te kort tegen deze ploeg. Mogelijk kunnen de Sliedrechtenaren als underdog in deze wedstrijd voor een stunt zorgen. Aanvang in sporthal De Stoep is 13.40.

Namens SKC Merwede scoorden: Else van der Valle, Willemiek Remans, Bernadette Struijk en Edwin Kleijn (1), Erwin van der Poel (4) en Jacco Buijk (9)