‘Andere wind door dorp laten waaien’

17 januari 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Stichting Refrein start 7 februari met een stoer kinderkoor en een jeugdpop- en rockkoor. Refrein is een nieuwe organisatie die jeugd met muziek in aanraking wil brengen op een manier waardoor deze jongeren zich kunnen ontwikkelen. Dirigent Gerard Treffers en choreografe Fabienne Leenart zullen naast zingen ook veel aandacht besteden aan choreografie, dans, expressie en presentatie.

Start ‘Refrein’ kinder- en jeugd popkoren

Door: Margreet Strijker

Gerard Treffers, muzikaal leider van ‘A lot of’ en mede initiatiefnemer van de stichting die 22 september 2007 opgericht is: ,,Refrein vindt het erg belangrijk dat muziek jongeren bereikt, omdat door het zingen grenzen en spanningen wegvallen en de jeugd door middel van muziek lekker zichzelf kan zijn. Dat is een basis die zij meenemen voor hun verdere ontplooiing, ongeacht of ze later nog iets met muziek gaan doen of niet. We werken met beroepskrachten. Samenwerking met andere organisaties (scholen, instellingen, muziekverenigingen) vinden we erg belangrijk en we zijn op zoek naar ideeën, medewerkers en sponsoren.” Op 18 oktober vorig jaar trad Treffers met zijn ‘A lot of’ popkoren op voor de Rabobank in de Lockhorst. Als dank kreeg hij een cheque van € 1000,- voor zijn nieuwe stichting aangeboden. Een leuke aanzet voor de start van de Refrein kinder- en jeugdkoren.

Het kinderkoor gaat oefenen op stoere liedjes van ZIZIZ (Zin In Zingen In Zuid-Holland) en eigen composities van Treffers. Meestal in het Nederlands, maar soms ook in een andere taal. Het wordt een soort ‘Kinderen voor Kinderen’ koor. Bij het jeugdkoor komen onder meer Top 40 nummers op het repertoire te staan: Mainstream (ook wel FM Rock genoemd) in alle mogelijke talen. Voor dit pop- en rockkoor wordt de lat hoger gelegd en worden audities gehouden.

Gerard: ,,In Sliedrecht zijn al heel wat christelijke koren en zangroepen voor deze leeftijdscategorieën, maar Refrein wil ook nog een andere wind door het dorp laten waaien. We laten de jeugd niet alleen zingen, maar ook choreografie, dans, expressie en presentatie worden meegenomen. De werknaam voor de koren is ‘Refrein’. Maar over een poosje gaan we samen met de jongeren een geweldig aansprekende naam bedenken.” De koren repeteren één keer per twee weken op donderdag in de Henri Dunantschool, Kerkstraat 15. Op 7 februari worden kennismakingsbijeenkomsten gehouden. Gerard en Fabienne vertellen dan wat de bedoeling is en laten voorbeelden zien en horen. Vanzelfsprekend zal er al met elkaar gezongen worden die eerste keer. Het kinderkoor (groep 6, 7 en 8) repeteert van 16.00 tot 17.00 uur. De kosten bedragen € 27,50 per kwartaal.

Het jeugdkoor (12 tot en met 16 jaar) zingt van 18.30 tot 19.45 uur. Contributie € 36,50 per kwartaal0. Informatie: Stichting Refrein, Prisma 100, 06-48052907. E-mail: info@refrein.nl. Op www.refrein.nl is een inschrijfformulier te downloaden.

advertentie
advertentie