Strijd om achtste Regionaal Kampioenschap Brandweer

6 maart 2008 om 00:00 Nieuws

LEERDAM - ,,Brandweerwedstrijden zijn een instrument om de geoefendheid, saamhorigheid en motivatie van (vrijwillig)brandweerpersoneel op een voortdurend hoog niveau te houden.’’ Met dit doel houdt de Regionale Brandweer Zuid-Holland Zuid op zaterdag 8 maart het achtste Regionaal Kampioenschap Technische Hulpverlening (THV) bij de brandweer in Leerdam.

Onder Technische Hulpverlening vallen de veelzijdige werkzaamheden die de brandweer verricht naast brandbestrijding, zoals het bevrijden van slachtoffers bij een verkeersongeval of een ongeval met gevaarlijke stoffen, ongevalbestrijding van een bedrijfsongeval en opruimwerkzaamheden bij stormschade.

De deelnemende ploegen worden geconfronteerd met een in scène gezet ongeval. Hierbij behoort de ploeg eventuele slachtoffers te redden en de gevaarlijke situatie te stabiliseren. Veiligheid van de brandweermensen, de slachtoffers, omstanders en medewerkers van andere diensten speelt hierbij een belangrijke rol.

De deelnemende brandweer korpsen zijn de nummers 1 en 2 van de voorselectiewedstrijden in de afzonderlijke brandweerkringen van de Regio Zuid- Holland Zuid en de winnaar van het Regionaal kampioenschap 2006. Dat zijn: post Meerkerk, Brandweer Zederik; Brandweer Sliedrecht; Post Nieuw Beijerland, Brandweer Korendijk; Post Groot Ammers, Brandweer Liesveld; Brandweer Hendrik Ido Ambacht; Post Oud Alblas, Brandweer Graafstroom; Post Zuid Beijerland, Brandweer Korendijk; Brandweer Alblasserdam; Post Brandwijk, Brandweer Graafstroom.

Brandweer Leerdam, Koningin Emmalaan 30a. Aanvang 8 uur, prijsuitreiking 17 uur. Het wedstrijdterrein bevindt zich elders in de gemeente. Belangstellenden kunnen een route ophalen bij de kazerne in Leerdam.

advertentie
advertentie