De Bios viert 20-jarig jubileum

6 maart 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Bios viert zaterdag 15 maart haar twintigjarig bestaan door middel van een grote reünie voor de bezoekers die de Bios bezochten in de periode 1988 tot 1998. Het multifunctionele uitgaanscentrum zal, naast de reguliere zaterdagavond, ingericht zijn om de reünie gasten te ontvangen. Om 22.00 uur gaan de zalen open.

Twintig jaar geleden werd bioscoop Thalia Theather omgedoopt tot het muziek- en danstheater de Bios. Dit was een initiatief van Marcel Korevaar en Jan Lagrouw. Na het nodige sloopwerk maakten de twee initiatiefnemers een bouwplan. Op een bierviltje wel te verstaan, want geld voor een bouwtekening was er niet. Korevaar en Lagrouw openden de bios voor het eerst op 17 maart 1988 en vanaf dat moment ging het voortvarend met de Bios. Al snel werden artiestenavonden georganiseerd om zoveel mogelijk publiek uit Alblasserwaard naar de Bios te lokken. Zo brachten Frans Bauer, Rene Froger, Andre Hazes,Gerard Joling en vele andere Nederlandse artiesten een bezoek aan het uitgaanscentrum.

In 1994 hadden inmiddels een half miljoen bezoekers de metaaldetector van de Bios al gepasseerd. Dit aantal zou in de daarop volgende jaren alleen maar blijven groeien. Ook stond de Bios aan de wieg van het Baggerfestival, dat voor de eerste keer in 1998 georganiseerd werd. Dit festival viert dit jaar zijn tienjarig bestaan en is uitgegroeid tot een landelijk evenement.

Voorafgaande aan de reünie worden alle oud personeelsleden en medewerkers vanaf 20.00 uur uitgenodigd om leuke herinneringen op te halen. Veel oud-medewerkers hebben al een uitnodiging ontvangen, maar van enkelen zijn de adressen niet meer bekend. Deze mensen worden dan ook opgeroepen om zich aan te melden op www.bios-sliedrecht.nl.

:Meer over het jubileum van de Bios is te vinden op onze website www.kompassliedrecht.nl. Ook is hier een foto geplaatst.

advertentie
advertentie