Sigaar na bezorgen medicijnen

3 april 2008 om 00:00 Nieuws

Thea begon 42 jaar geleden met haar opleiding als apothekersassistente: ,,Ik wilde eerst kleuterjuf worden, maar toen ik er achter kwam dat je daarvoor verplicht blokfluit moest leren spelen, ging ik op zoek naar iets anders. Mijn zus was ook apothekersassistente en dit werk leek mij ook erg leuk. Na mijn eindstage in apotheek Hoogland, toen nog op de Kerkbuurt, startte ik daar veertig jaar geleden als assistente. Na ongeveer twee jaar zijn we verhuisd naar het huidige pand aan het Winklerplein.”

Thea Boer veertig jaar 29in apotheek SLIEDRECHT - Ze wordt door veel collega’s als de moeder van de apotheek gezien en voor veel patiënten is ze al jarenlang een vertrouwd gezicht. Thea Boer werkt deze week precies veertig jaar in apotheek Hoogland. Reden genoeg om met haar terug te kijken op deze lange periode.

Door Bastiaan van der Pijl

In de loop der jaren is er veel veranderd: ,,In mijn beginperiode werden alle etiketten nog met de hand geschreven. Er werd geen archief bijgehouden en er werd nog niet bewaakt op geneesmiddelinteracties. Dagelijks werden bij de artsen de recepten opgehaald en door ons klaargemaakt. De meeste geneesmiddelen werden handmatig bereid. ‘s Winters maakten we soms wel tien liter hoestdrank per dag. Nu wordt veel met de computer gedaan en wordt het grootste deel van de geneesmiddelen besteld bij de groothandel.”

Thea heeft nog steeds veel plezier in haar werk: ,,Ik vind mijn werk nog steeds erg leuk en gevarieerd, mede doordat we ook leveren aan verschillende verpleeghuizen en de Merwebolder. Hiernaast hebben we altijd veel samengewerkt met het ziekenhuis in Sliedrecht en heb ik altijd hele leuke collega’s gehad.”

In de afgelopen veertig jaar werkte ze ruim 23 jaar samen met apotheker Paul van Bakel: ,,We hebben altijd vooruitstrevende apothekers gehad in apotheek Hoogland. Zowel Piet Hoogland, als later ook Paul van Bakel, zorgde ervoor dat we soms op onze tenen moesten lopen. Toch heeft dit tot hele mooie dingen geleid, zoals de opening van de gerobotiseerde Thorbecke Apotheek in 2001”

Thea heeft veel mooie herinneringen aan de afgelopen jaren: ,,Een van de mooiste herinneringen is toch wel mijn 25 jarig jubileum. Ik heb toen tijdens een reünie heel veel oud-collega’s teruggezien.” Ook herinnert Thea zich nog een leuk voorval tijdens het bezorgen van medicijnen: ,,Ik was een keer op bezoek bij een boer in Wijngaarden om medicijnen te bezorgen en kreeg als dank een sigaar van hem.”

Aan stoppen denkt Thea voorlopig nog niet: ,,Ik hoop nog wel een aantal jaren te blijven. Het is mooi om terug te kijken op de afgelopen veertig jaar, maar ik wil niet te veel in het verleden praten, er is ook nog toekomst!”

advertentie
advertentie