Kinderen verkopen geraniums

3 april 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een bloemetje brengt de gezelligheid in huis. Bij het Griendencollege brengen geraniums zelfs geld in het laadje voor het Kinderen Kankervrij fonds (Kika). De opbrengst van de geraniumactie gaat namelijk naar dit goede doel.

De leerlingen van het Griendencollege gaan binnenkort langs de deuren met geraniums. Op een intekenlijst kunnen belangstellenden aangeven welke en hoeveel geraniums zij willen ontvangen. Zoals gebruikelijk zijn het stekgeraniums, rechtstreeks van de kweker. ,,Het mooie van deze actie is dat de geraniums verkocht worden tegen winkelprijs terwijl er toch een leuk bedrag overblijft voor kinderen die op jonge leeftijd getroffen worden door kanker. Dankzij de scherpe inkoop blijft er toch jaarlijks een leuk bedrag over. Het is echter wel belangrijk dat mensen weer volop meedoen met deze actie”, aldus een woordvoerder.

De geraniums worden woensdag 23 april thuis bezorgd. ,,Dan hebben mensen ze net in huis voordat ze weer de tuin in kunnen én zijn ze binnen vóór ‘Moederdag – Omadag’.

Het Kika (kinderkankervrij) geeft het geld uit aan onderzoek waarmee centra versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker.

advertentie
advertentie