Hele dag feesten tijdens Koninginnedag

3 april 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – De Oranjevereniging heeft in samenwerking met de Stichting Sliedrecht en Cultuur weer een veelzijdig Koninginnedagprogramma weten samen te stellen. Veel traditie maar ook verrassende nieuwe acts.

Door Margreet Strijker

Er is dit jaar extra ruimte gereserveerd voor de jeugdvrijmarkt. Voor kinderen met handelsgeest begint de dag al vroeg: inschrijven of aanmelden hoeft niet, maar wie het eerst komt, heeft het beste plekje. Op het Burgemeester Winklerplein delen clowns oranje ballonnen uit. Als de vrolijke kleuteroptocht daarna bij het gemeentehuis aankomt, wordt de vlag gehesen en mogen de ballonnen de lucht in. Met het zingen van Het Wilhelmus begint Koninginnedag dan echt. De traditionele Oranjeprestatieloop (10.00 uur) en de scholierenloop (11.00 uur), georganiseerd door Trimclub ABC, ontbreken ook dit jaar niet. Vanaf 11.30 uur begint het kinderfeest met zweefmolen, Tropical Kids Run (hindernisbaan met springkussen) en een Kids Surprise Car, een mobiele attractie met heksen en piraten. In de muziektent is een poffertjesterras met limonadekabouter te vinden en natuurlijk zijn er weer suikerspinnen. Vermeldenswaardig is dat alle attracties inclusief limonade, poffertjes en suikerspinnen gratis zijn. Dweilorkest ‘Laphetmemookis’ zorgt voor de muzikale en komische noot.

De fietsversierwedstrijd (0 tot 12 jaar) start om 13.30 uur: zo creatief mogelijk versierde fietsstoeltjes, wandelwagens, fietskarren, driewielers, steppen en kinderfietsen zullen een ereronde om het Dr. Langeveldplein maken.

Het straattheater barst dit jaar al vanaf 11.00 uur los en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De driemansformatie ‘Strada’ zal wereldmuziek en een knipoog uitstrooien. Het artiestenpaar ‘Doublé’ gaan aan de gang met een enorm grote cello. Jonny & Sybil is een duo dat afzonderlijk van elkaar optreedt. Ook kan men ‘Steva Luca’ tegenkomen, die theater maakt in de handen van de voorbijgangers. Alle genoemde acts zijn meerdere keren te zien. Van ‘Cirqúlation Locale’ kan men echter maar eenmalig genieten. Om 14.00 uur zal op een reuze trampoline van 15 bij 15 meter een combinatie van hoge sprongen, jongleerstunts, acrobatie en straattheater de lucht voor het gemeentehuis doen sidderen. Vanzelfsprekend ontbreken her en der de diverse terrassen niet.

Vanaf 20.00 uur is jong en oud welkom in de Lockhorst. De Candlelightband treedt op in de foyer en de jeugd kan zich vermaken in de Après Ski Disco in de grote zaal. De toegang is gratis. ,,Dit feest gaat door zolang het gezellig blijft”, aldus de Oranjevereniging.

In week 17 krijgt iedereen het Oranjeboekje thuisbezorgd met het programma voor Koninginnedag.

advertentie
advertentie