Eerste G-team van Sliedrecht

17 april 2008 om 00:00 Nieuws

Merwede richt zich met het G-team voornamelijk op mensen die een lichte verstandelijke beperking hebben. Dit zijn de mensen die over het algemeen een beetje tussen wal en schip vallen. Ze zijn te goed om te sporten met de andere mensen met een verstandelijke beperking, maar komen net tekort om met de reguliere teams mee te doen. ,,Wij willen hen graag een goede sportmogelijkheid aanbieden”, aldus Wagenmakers.

SLIEDRECHT – Karen Wagenmakers en Marjan Groenewegen zijn beide werkzaam bij de Merwebolder en hebben dus beide ervaring met mensen met een verstandelijke beperking. Ze besloten deze kennis te gebruiken om een G-team op te richten bij Merwede korfbal. Ze hebben hiermee een primeur, want het is het eerste G-team van Sliedrecht.

Door Hidde Middelweerd

Iedereen vanaf zeventien jaar is welkom om mee te doen aan de trainingen. ,,Het maakt niet uit of je zeventien of zestig bent. Iedereen is welkom.” Voor de kinderen die jonger zijn dan zeventien is het in de ogen van Groenewegen niet echt slim om mee te doen. ,,Bij kinderen die jonger zijn dan zeventien is de motoriek meestal nog niet zo ver ontwikkeld.” De enige eisen die verder gesteld worden is dat de korfballers op eigen vervoer naar de sportvelden komen en zichzelf om kunnen kleden.

Het G-team houdt zich in het begin alleen bezig met trainen, maar Wagenmakers en Groenewegen hopen dat het team in de toekomst ook mee kan doen aan toernooien en competities. ,,Wie weet schoppen we het wel tot de Nederlandse Kampioenschappen”, zegt Wagenmakers lachend.

Vrijdag 18 april om 19.00 uur is er een open avond waar mensen hun vragen over het G-team kunnen stellen. Een zelfde avond vindt plaats op 16 mei. Beide bijeenkomsten vinden plaats bij Merwede. Voor meer informatie: gkorfbal@skcmerwede.nl.

advertentie
advertentie