Nieuwe wijk met dorpse sfeer

17 april 2008 om 00:00 Nieuws

Zo’n honderd man was afgelopen maandagavond aanwezig tijdens de vierde informatieve raadsvergadering van de gemeente Sliedrecht. Tijdens de vergadering deed de politiek onder andere het bestemmingsplan Benedenveer uit de doeken. Met ‘De Benedenveer’ wordt een nieuwe wijk bedoeld, die als het goed is eind volgend jaar gebouwd gaat worden in het gebied tussen de spoorlijn en de Merwebolder. Tom Bullens van bureau Volmer en Partners vertelde maandagavond enthousiast over het plan om ‘woningen met een dorpse uitstraling’ aan een mooie statige laan te plaatsen. Hierbij wordt het polderachtige karakter van het gebied zeker niet uit het oog verloren, aldus Bullens. Tot nu toe is het plan om in het beoogde gebied ongeveer 85 woningen te plaatsen, die, in de termen van Bullens, in identiteit zullen variëren van ‘stoer’ tot ‘lief.’

‘Stoere en lieve’ huizen in Benedenveer SLIEDRECHT - De Benedenveer: een term die veel inwoners van Sliedrecht onbekend in de oren zal klinken. Als het aan de gemeenteraad ligt, komt daar snel verandering in.

Tevens zal naar alle waarschijnlijkheid een deel van het gebied bij de spoorlijn gebruikt gaan worden als standplaats voor woonwagens en zal er op de dijk ter hoogte van ‘de blauwe school’ een complex komen te staan van zo’n drie à vier verdiepingen hoog. De hoogspanningsmasten in het gebied geven volgens Monique Beerlage van Kema geen reden tot bezorgdheid. Na metingen van de veldsterkte van de masten is gebleken dat de hoeveel straling op z’n hoogst 2,2 op een schaal van 100 is. Stedenbouwkundige Kees van de Graaf vertelde tot slot iets over de ontwikkelingen van Baanhoek-West, aan de andere kant van de spoorlijn, waar zo’n 300 woningen, een sportzaal, een school en een kerk gebouwd gaan worden. De start van de bouw begint in oktober dit jaar.

advertentie
advertentie