Eerste team schaakvereniging Sliedrecht kampioen van RSB

2 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Sliedrechtse gewonnen stellingen werden pardoes verloren. Kees Wessels, Wout Boer, Wim Hokken en Jerry van Rekom zorgden voor de onverwachte nullen. Invaller Pieter Pons, Hans Klein en clubkampioen Peter vd Bergh wisten wel te winnen, terwijl Jan-Pieter Vos remiseerde. Zo kwam er toch een goed einde aan een zeer bewogen seizoen, waarin het vlaggenschip van Sliedrecht hun teamleider vanwege het plots overlijden na de eerste ronde moest missen. Het kampioenschap werd dan ook opgedragen aan Rob Klop.

SLIEDRECHT-Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de spanning er in de laatste ronde in de hoogste klasse van de Rotterdamse Schaakbond lang ingehouden. Tegen de nummer drie Rokado 1 zag het er aanvankelijk uitstekend uit, maar enkele misperen bezorgden de vele supporters toch even de nodige rillingen. Het uiteindelijke verlies van 3,5-4,5 was genoeg voor het kampioenschap, omdat naaste concurrent SO Rotterdam 3 slechts met 5,5-2,5 wist te winnen. De Rotterdammers kwamen zo 2,5 bordpunten tekort voor het kampioenschap.

Topscorers van het team zijn Wout Boer (6 uit 7) en Wim Hokken (5,5 uit 7). Opvallend was dat de invallers 100 procent scoorden: Robert van Rekom 3 uit 3 en Pieter Pons 1 uit 1. Ook nieuwkomer Alex Iliopoulos deed het met 2 uit 3 uitstekend.

Het is de derde keer in de rijke historie van Schaakvereniging Sliedrecht dat het eerste team promoveert naar de landelijke competitie. Uitslagen dertigste ronde:

1. Peter van de Bergh-Henri Hartog 1-0; 2. Wim Hokken-Leen Dubbeldam 1-0; 3. Jerry van Rekom-Leo Koppelaar 1-0; 4. Joost Stoker-Hans Klein afg.; 5. Robert van Rekom-Peter Vis 1-0; 6. Martijn Stoker-Evert Bos 0-1; 7. JW Kraaijeveld-Gerard Kolenbrander 0,5-0,5; 8. Peter de Voogd-Hans Dubbeldam 0,5-0,5; 9. Jan Veenis-André van Dieën 0,5-0,5; 10. Hans Klein-Evert Bos 0,5-0,5; 11. Joost Stoker-Mark van Hulst 0,5-0,5

Jeugd verrast niet

In de twaalfde ronde van de voorjaarscompetitie van de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht waren er geen verrassingen te melden. Zowel in de eerste als in de tweede groep wisten de op papier sterkere tegenstanders van de op papier minder sterkere te winnen. In de eerste groep blijft zo Robin Schouw aan kop en in de tweede Floris Verweij.

Uitslagen jeugdgroep 1: Robin Schouw-Janus de Vries 1-0; Stefan vd Waal-Emiel vd Linden 0-1; Jurgen de Haan-Cynthia vd Linden 1-0; Niels Korevaar-Roland Kop 1-0. Uitslagen Groep 2: Tjerry Hut-Christian Verheij 0,5-0,5; Joran van Eijl-Jorik Klein 0-1; Jannick van Harskamp-Robert van Houwelingen 0-1.

advertentie
advertentie