‘Wij trekken nu een lange neus’

2 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Een licht geëmotioneerde trainer-coach Ton Heijstek kon met voldoening vaststellen dat het rotsvaste vertrouwen in zijn selectie uiteindelijk niet beschaamd werd ,,Het was zeker niet makkelijk de laatste weken. De spanning en de druk werd door de mindere resultaten behoorlijk opgeschroefd, maar het vertrouwen in en de steun voor elkaar is altijd gebleven. Wij hadden de laatste tijd moeite de kansen te benutten, maar na vanmiddag kan niemand ontkennen dat dit team gewoon goed kan voetballen. Ze vlogen ze er in, de één nog mooier dan de ander. Er is het nodige gebeurd de laatste weken, en op zich kan ik best tegen kritiek als deze eerlijk, open en constructief is. Echter, kritiek achter je rug om vind ik niet fair, en ik moet eerlijk bekennen, dat wij met dit resultaat uiteindelijk tegen hen toch wel een beetje een lange neus trekken. “

Sliedrecht speelt zich toch veilig op slotdag EVERDINGEN - Met een opvallend ruime 1-4 overwinning bij SC Everstein op de laatste speeldag van het seizoen maakte Sliedrecht aan alle onzekerheid een einde en speelt het volgend seizoen opnieuw in de tweede klasse. Logisch dat de opluchting groot was in het Sliedrechtse kamp en dat er na alle commotie van de laatste weken door het opstappen van de voorzitter en de motie van wantrouwen richting de trainer-coach, sprake was van een grote emotionele ontlading.

Na een aarzelend begin, waar SC Everstein het initiatief nam en met een tweetal schoten het doel van Martijn Lugthart bestookte, pakte Sliedrecht de zaken energieker aan. De dekking werd korter en scherper en met name in de opbouw kreeg de thuisclub steeds meer problemen. Sliedrecht nam nadrukkelijk het initiatief over, en doelman Martin Vegter kreeg een goed schot van Niels Bot te verwerken. In de 30e minuut was het Anthonie Malawauw, die met een uitstekende pass spits Göksel Çakir bediende, die van dichtbij raakschoot: 0-1. Sliedrecht verhoogde de druk op het doel van SC Everstein en zag een tweetal kopballen van de jonge, talentvolle aanvaller Luciano Prins net geen doel treffen. Twee minuten later was het opnieuw raak, toen een Sliedrechtse counter via Prins en Malawauw bij de opnieuw volledig vrij staande Çakir eindigde, die niet aarzelde: 0-2.

SC Everstein, kanshebber voor een periodetitel en gesteund in de wetenschap dat Meerkerk voor stond tegen Almkerk, trachtte na rust de bakens te verzetten. Het resulteerde in de aansluitingstreffer van Jeroen Brouwer, die een corner met een half-volley knap afrondde: 1-2. Een opnieuw knappe actie van Luciano Prins was de inleiding tot één van de eerste balcontacten van invaller Ronald Stap die van afstand prachtig raak schoot: 1-3. De 1-4 door Göksel Çakir kon betekende zijn dertiende goal van dit seizoen, dat werd beloond met een publiekswissel.

Zo was er een happy-end voor Sliedrecht na een veelbewogen seizoen. Aan de nieuwe coach Ron Vlot de taak om verder te werken aan de ontwikkeling van de leergierige groep.

advertentie
advertentie