Gratis buurtfeest of toernooi

8 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Stichting Cilio Geld is ‘een stimuleringsfonds’, waar jongeren geld kunnen vragen voor een activiteit die zij zelf organiseren. Deze activiteit kan van alles zijn, zolang het maar voor iedereen toegankelijk is en georganiseerd wordt door jongeren die niet ouder zijn dan 24 jaar. Jongeren zijn zelf verantwoordelijk voor de organisatie (met een beetje hulp vanuit Cilio Geld). Te denken valt aan een voetbalwedstrijd, een openluchtbioscoop of bijvoorbeeld een wijkbarbecue. Bij de aanvraag moeten de jongeren een plan met een begroting inleveren.

Cilio stimuleert activiteiten voor jongeren SLIEDRECHT - Altijd al een straatvoetbaltoernooi willen organiseren, een buurtbarbecue of een skatewedstrijd? Maar ontbrak het aan geld? Dan kan er nu aangeklopt worden bij de Stichting Cilio Geld. Vanuit deze stichting is er voor alle jongeren in de Drechtsteden geld beschikbaar om een activiteit te organiseren.

In de verschillende gemeenten in de Drechtsteden is er geld beschikbaar voor jongeren om iets te organiseren, maar veel jongeren weten dit niet. Al dit geld is nu samengevoegd en Stichting Cilio Geld heeft hier sinds april het beheer over gekregen.

De informatie op Cilio.nl heeft al een aantal aanvragen opgeleverd. Zo heeft een jongen een aanvraag gedaan om het zwembad Aquapulca voor een aantal uur af te huren. Vanuit zijn geloof mag hij niet met meisjes zwemmen en daarom organiseerde hij een middag in het zwembad voor alle jongens uit de Drechtsteden onder de naam “Zwemmen mag Ook!”. Deze activiteit vond zaterdag 3 mei plaats en bleek voor iedereen een groot succes.

Meer informatie over dergelijke activiteiten is terug te vinden op www.cilio.nl onder Cilio Geld. Ook het aanvraagformulier is te vinden op de website.

advertentie
advertentie