Herkennen van armoede bij inwoners

15 mei 2008 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Het herkennen van armoede en financiële problemen bij inwoners van een gemeente. Dit is de insteek van de thema-avond ‘Financiële en sociale problemen en hun samenhang’ die dinsdag 20 mei in het Hervormd Centrum aan de Talmastraat 9 in Hardinxveld-Giessendam wordt gehouden.

E. van der Waal, gemeente adviseur van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), spreekt over het thema. Verder staat de signalering, aanpak, doorverwijzing en samenwerking tussen kerken en de professionele hulpverlening op het programma. Ouderlingen, diakenen, predikanten en geïnteresseerden van alle kerken ten westen van de denkbeeldige lijn Langerak - Gorinchem zijn welkom. De deelnemers kunnen elkaar op deze avond ontmoeten, meer over elkaar te weten komen en wellicht tot een nauwere samenwerking komen.

In het najaar organiseert Rivas een bijeenkomst voor de kerken in het gebied ten oosten van deze lijn. Uiteraard zal er ook informatie verstrekt worden over de mogelijkheden van de (professionele) hulpverlening rond dit thema. De zaal is open vanaf 19.45 uur en na afloop (rond 22.00 uur) is er gelegenheid om na te praten, tot 22.30 uur.

Meer informatie is verkrijgbaar bij: Leo Aalders, coördinator van het Pastoraal Maatschappelijk Werk, 0184-432100 of de Rivas Zorglijn, 0900-8440.

advertentie
advertentie