Merwede op het gemak twee punten rijker

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Merwede beleefde tegen DSO een gemakkelijke middag. Onder niet al te beste omstandigheden en een redelijke hoeveelheid regen was het team vanaf het begin tot het einde verreweg de beste ploeg en kon zo ‘op het gemakkie’ twee punten toevoegen aan het totaal. Eindstand: 9-17.

Zonder vooraf DSO te onderschatten was Merwede afgereisd naar Klundert zonder Martijn van Rijsbergen. Hij verblijft voor zijn studie in New York en werd meer dan prima vervangen door het aanstormende talent Mark van der Wiel. Daarnaast is de opengevallen plek van de zwangere Karin van Hemert ingevuld door Annelies Schagen. Ze gaf direct haar visitekaartje af door de openingstreffer te maken. Binnen een mum van tijd nam Merwede vervolgens afstand door treffers van Jacco Buijk en Willemiek Remans. Met name laatstgenoemde overtroefde haar tegenstander op alle fronten en was in de eerste helft een constante plaag voor DSO. De nummer laatst in de tweede klasse kwam er niet aan te pas. Zeker ook omdat Merwede gedurende een groot deel van de wedstrijd keurig in haar taken bleef spelen. Op die manier kon trainer-coach Dick van Houwelingen soms aanvallen noteren van meer dan 10 schoten. De ruststand van 4-9 was het gevolg.

Weer op tweede plaats

De tweede helft gaf in eerste instantie geen ander beeld. Bij 5-10 leek het dat DSO nog een keer aanzette, maar Merwede verruimde in korte tijd de stand naar 5-13 waarna het geringe verzet van DSO definitief was gebroken. Deze tussenstand gaf Van Houwelingen de mogelijkheid enkele jeugdspelers wat speelminuten te geven. Zo konden de rood-witten op het gemak de wedstrijd uitspelen en de tweede plaats weer heroveren op TOP. Naast de negen treffers van Jacco Buijk stonden de volgende namen op het scoreformulier: Willemiek Remans 3, Erwin van der Poel 2, Else van der Valle 1, Mark van der Wiel 1 en Annelies Schagen 1.

Spannend slot

De competitie in de tweede klasse gaat een spannend slot tegemoet. Drie clubs maken uit welke twee er zullen degraderen. Aan de kop lijkt Vitesse het kampioenschap binnen te halen en zullen TOP en Merwede onderling moeten uitmaken welke ploeg de promotie/degradatiewedstrijden mag spelen voor een plekje in de eerste klasse. Met slechts één punt voorsprong op TOP gaat Merwede de laatste drie competitiewedstrijden in. De apotheose staat gepland op 7 juni in de laatste wedstrijd waarin Merwede thuis TOP ontmoet. Allereerst zal van RWA (thuis) en Oranje Nassau (uit) gewonnen moeten worden. Kijkend naar de uitslagen van beide ploegen en het feit dat Merwede het altijd lastig heeft tegen met name RWA zal dit niet een gemakkelijke klus worden. Het duel met RWA wordt gespeeld op zaterdag 24 mei (om 15.30 uur aan de Thorbeckelaan).

advertentie
advertentie