Raad stemt in met sloop OUW

22 mei 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Onder grote belangstelling van omwonenden en belangstellenden heeft de gemeenteraad maandagavond ingestemd met de sloop van de oude woningen en de bouw van nieuwe huizen in de Oude Uitbreiding West (OUW). De raad gaat hiermee dus ook akkoord met de bouw van huizen met drie á vier woonlagen aan de Havenstraat.

Eindelijk besluit in kwestie rond volkswijk

Door Jilke Tanis

De OUW: een buurt die ook maandagavond de gemeenteraad tot discussie wist te verleiden. De publieke tribune zuchtte collectief toen de VVD samen met het CDA maandagavond een motie indiende om de besluitvorming rondom de OUW van de agenda te halen. Tablis communiceert onvoldoende en de bewoners moeten meer betrokken worden, betoogde Van der Klis van de VVD. Den Besten (CDA) was het met de partij eens dat het zonde is om de OUW nu te slopen. ,,Ten eerste is de wijk van grote historische waarde en bovendien is de bestrating en riolering in de buurt net opgeknapt.’’ Van der Klis haakte in: ,,Die vier miljoen die dat gekost heeft, gooien we zo weg.’’

Na drie discussies over waarom Tablis niet eerst de Staatsliedenbuurt aanpakt, hoe hoog de bouw moet worden en over het wel of niet verzetten van de stemming, besloot de gemeenteraad uiteindelijk in te stemmen met de sloop van de woningen. Hierbij wordt hoogbouw van drie á vier woonlagen niet afgekeurd, mits het past in het karakter van de buurt.

Later op de avond stemde de raad in met de Woonvisie. Dit document geeft in hoofdlijnen de ontwikkeling van de woningbehoefte in de komende jaren weer. Ook bij dit onderwerp ontstak de discussievlam weer rondom prikkelende thema’s als hoogbouw, verdichting (veel bouw op één plek, red.) en bouwen over het spoor aan de Noordzijde van Sliedrecht. Wethouder Lavooi betoogde dat van bouwen over het spoor geen sprake kan zijn, omdat de Provincie de deur stijf dicht houdt.

In de papieren editie van Het Kompas van vandaag is veel meer te lezen over de OUW. Zo heeft onze redactie een ronde gemaakt door de wijk om de meningen te peilen.

advertentie
advertentie