K1 kampioen traint Sliedrechters

22 mei 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Je moet weliswaar om zes uur op staan op een zaterdagmorgen om vanuit Drenthe hierheen te komen, maar dat is het helemaal waard”, zei Sem Schilt, drievoudig K1 kampioen, na afloop van zijn training. ,,Ik vind dit echter zo leuk dat ik het er graag voor over heb.” Bijna honderd karateka’s, van zwarte tot witte band, kregen afgelopen zaterdag twee uur lang les van de sympathieke reus (2.12 m en 133 kilogram) uit Zuidlaren en werkten zich letterlijk en figuurlijk in het zweet.

‘Ik geniet met volle teugen van deze trainingen’

Na de training waren de inspanningen van menig gezicht af te lezen. Schilt was na afloop zeer te spreken over de inzet en toewijding van de sporters die op zijn seminar af waren gekomen: ,,Bij mijn eigen sportschool doe ik dit ook regelmatig”, zegt Schilt, ,,Ik geniet van de contacten die je op zo’n dag opdoet en het is geweldig om iets van mijn ervaringen over te brengen op andere sporters.”

Geslaagde ochtend

De training van de K1 kampioen was wederom een nieuw initiatief van sportschool Budokai Tsunami Sliedrecht. Oprichter en initiator Jan de Bruin was meer dan tevreden over de training en de opkomst: ,,Het is toch fantastisch dat je iemand als Sem, die als drievoudig K1 wereldkampioen in een stad als Tokio al lang niet meer alleen over straat kan, hier in een Sliedrechtse sporthal kan presenteren. Sem is een hele goede vriend van mij, iemand die respect en discipline uitstraalt en daarbij een ware ambassadeur is voor de vechtsport in al zijn facetten.”

Het feit dat er maar liefst honderd deelnemers uit alle windstreken de weg naar sporthal De Lockhorst hadden weten te vinden, ziet De Bruin als een bevestiging van de goede onderlinge samenwerking binnen de Kyokushin karatebond, waarvan hijzelf de bondscoach en PR man is: ,,Wij willen met onze sportschool het Kyokushin karate in Sliedrecht zo goed mogelijk op de kaart zetten en daarvoor is zo’n seminar als deze met Sem een mooi voorbeeld. Het was even schrikken toen we een eerdere datum in april moesten verzetten, omdat er tegenwoordig ook al vanuit de filmindustrie aan Sem wordt getrokken. Maar gelukkig is het allemaal nog op zijn pootjes terecht gekomen.’’

Grootse plannen

Voor de nabije toekomst heeft De Bruin ook grootste plannen om de vechtsport in Sliedrecht uit te breiden: ,,Wij zijn bezig met John Bluming, onze tiende Dan, en Henk Kuypers, voorzitter van het IBK, om in Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam een groot Budo-centrum op te gaan zetten. Hier worden dan trainingen in verschillende vechtsporten gegeven, maar er zal ook ruimte zijn voor fitness en cardio. Tevens komt er een squashzaal bij.” Als het aan De Bruin ligt dan opent het centrum dit jaar nog zijn deuren. De onderhandelingen voor een reeds bestaande locatie in Hardinxveld-Giessendam zijn in volle gang: ,,Als het meezit kan de overname deze maand nog afgrond worden”, besluit De Bruin.

advertentie
advertentie