Spaanse cursisten ‘aan tafel’ op de Kerkbuurt

5 juni 2008 om 00:00 Nieuws

Voorheen werd hiervoor uitgeweken naar Dordrecht, maar tegenwoordig kan men ook in Sliedrecht terecht voor tapas. Traditioneel is een ‘tapa’ een Spaans eetlustopwekkend aperitiefhapje dat in cafés bij een drankje wordt genuttigd. Maar zowel binnen als buiten Spanje worden tapas ook als avondmaaltijd aangeboden. Het leek er soms op dat de les gewoon doorging tijdens het etentje. Docente Ingrid Prent, die vanaf het begin de lessen Spaans voor het ouderenwerk verzorgt, kon het niet laten uitleg te geven over enkel- en meervoud bij het toewensen van Qué aproveche! (Eet smakelijk!) Verdeeld over drie tafels genoot men van de Tapas, de drankjes, elkaar en de sfeervolle entourage van ‘Kom aan Tafel’. Dit lunchcafé, waar ook avondjes geboekt kunnen worden, is sinds ruim een jaar in een authentiek dijkpand op de Kerkbuurt te vinden. Eigenaresse Rian Vijfwinkel heeft ook duidelijk plezier in deze groep.

SLIEDRECHT – De cursisten Spaanse Conversatie en hun docente vierden een Tapas-Feestje bij ‘Kom aan Tafel’. Het is in de elf jaar dat deze cursus in het educatieve programma van de Stichting Ouderenwerk opgenomen is, traditie geworden dat het seizoen op gepaste wijze afgesloten wordt in Spaanse sfeer.

Door Margreet Strijker

De cursus Spaans is opgezet voor Sliedrechtse 55-plussers. Men leert Spaans spreken aan de hand van een methode die is afgestemd op volwassenen. Het gaat hierbij vooral om spreekvaardigheid, de grammatica is beperkt. De cursus bevat 28 lessen van 50 minuten (van oktober tot eind mei). De kosten bedragen € 80,- per seizoen, exclusief lesboek. Voor informatie kan men op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur contact opnemen met het ouderenwerk in De Reling, Industrieweg 13, telefoonnummer 0184 - 416729. Wie meer wil weten over ‘Kom aan Tafel’ zie: www.kom-aan-tafel.nl.

advertentie
advertentie