Uitbaterij of uitbuiterij?

5 juni 2008 om 00:00 Nieuws

Dit weekend is het weer zover: Het Baggerfestival. Heerlijk al die festiviteiten, iedereen is op straat oude bekenden laten zich weer eens zien. Goed voor de economie want iedereen geeft geld uit. Veel of weinig, gekocht wordt er toch.

Dat was waarschijnlijk ook de insteek van de uitbuiter... eh sorry, uitbater van het horeca gedeelte van het baggerfestival van twee jaar geleden. Ik heb begrepen dat er was afgesproken dat een muntje voor een consumptie € 1,75 mocht kosten en elke consumptie 1 muntje. De horeca ondernemer dacht waarschijnlijk het bovenstaande, ze kopen het toch wel, dus maak ik er 2 euro van. Schande!! ZelfS 2 muntjes voor een glaasje wijn van het merk Chateau Migraine.

Geen wonder dat de tweede dag veel mensen hun eigen versnaperingen meegenomen hebben. De organisatie van het baggerfestival heeft daarop zijn maatregelen genomen. Welke dat zijn is mij niet bekend, maar ik ga er van uit dat men niet met dezelfde ondernemer afspraken probeert te maken.

Na het festival breekt na een week of zes de vakantie weer aan waarin we onszelf weer laten uitbuiten.Gek eigenlijk, dat juist in de grote vakantie de prijzen verdubbeld worden, ondanks dat men weet dat juist in die drukke weken alles uitverkocht wordt. Men verdient dan al goed maar wil nog meer en meer want het is nooit genoeg. Te gek voor woorden eigenlijk, dat het allemaal mag, dat graaien.

Het gebeurt met elke festiviteit hier in uw buurt. Afgelopen Koninginnedag was het weer raak aan de haven. Elke keer als er iets te doen is, wordt er zonder schroom een nieuwe prijslijst over de andere prijslijst gehangen. En als het nou ietsje duurder is.... Nee, de prijzen zijn daar bijna verdubbeld. Ik heb mijn dochter verboden om daar iets te kopen, want ze wilde een ijsje wat bijna verdubbeld was in prijs. Ik ben met haar naar een andere frietkraam geweest en heb haar de vrije keus gelaten om een ijsje te kiezen. We zijn natuurlijk hartstikke gek met zijn elkaar dat we daar nog binnen stappen om wat te kopen. De ondernemer lacht zich rot van uw en mijn centen.

Probeer dit baggerfestival nou eens goed na te denken waar en waaraan u uw centen uitgeeft en hoeveel u daarvoor betaalt. Misschien houd u dan wat over voor de volgende uitbuiting over zes weken.

Alex Visser

Voedselbank op baggerbraderie

SLIEDRECHT - De Voedselbank Sliedrecht is vrijdag en zaterdag vertegenwoordigd op de Baggerbraderie. Vrijdagmorgen zal mevrouw Simpson uit Spijkenisse een presentje overhandigen voor de klanten en vrijwilligers van de voedselbank. Zij weet al 35 jaar op deze wijze mensen te verrassen die en steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Ze wil hiermee ook anderen stimuleren om middels een particulier initiatief iets voor een ander te betekenen.

advertentie
advertentie