‘Bewuster met energie omgaan’

19 juni 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Loodgieterbedrijf Simon B.V. in Sliedrecht heeft haar sporen in de branche ruimschoots verdiend. Dit wil echter niet zeggen dat het bedrijf aan de vooravond van het 25-jarig bestaan met de armen over elkaar zit. Integendeel. Onlangs heeft het bedrijf een nieuwe B.V. Simon en van Gelder Duurzaam B.V. opgericht, dat zich richt op duurzame energiesystemen. De jonge, aan de Technische Hogeschool Rotterdam afgestudeerde Jaromir van Gelder en John Simon van het loodgieterbedrijf zijn er nu helemaal klaar voor om zowel particulieren, als bedrijven met raad en daad bij te staan.

Duurzaam wonen en werken staat overal hoog op de agenda. En niet voor niets, want brandstoffen, als hout, steenkool, olie en aardgas raken zachtjes aan op en stijgen explosief in prijs. Tel daarbij de vervuilende factor op en ieder begrijpt de noodzaak van alternatieven. Jaromir van Gelder: ,,Er zijn zoveel mogelijkheden om bewuster met energie om te gaan. Het plaatsen van innovatieve systemen, zoals elektrische waterpompen, zonneboilers en zonnepanelen en de spoedig verkrijgbare opvolger van de HR ketel -de HRE ketel- zijn een enorme vooruitgang op het gebied van besparen op verwarmen en koelen.

Zeker nu woningen een energielabel krijgen en de overheid energiebesparende investeringen subsidieert, is het belangrijk je goed voor te laten lichten door een specialist. In het bijzonder voor bedrijven zijn er volop subsidiemogelijkheden, zoals de E.I.A. (Energie Investering Aftrek), maar ook particulieren kunnen hun energiekosten drastisch verlagen door relatief kleine investeringen in hun woning.

Neem bijvoorbeeld een continu draaiende energieverbruiker als het centrale ventilatiesysteem, dat in praktisch elk huis aanwezig is. Door de aanschaf van een woonhuisventilatiebox met gelijkstroommotor bespaar je al gauw tot 55 euro per jaar op je elektriciteitsrekening. Op scholen en kantoren kan ook de luchtkwaliteit met een nieuw ventilatiesysteem aanzienlijk verbeteren. In een fris lokaal of kantoor werk je immers veel prettiger en kun je je beter en langer concentreren.”

uMeer informatie is te vinden op de website www.simonbv.nl.

advertentie
advertentie