CMV-volleybal Sliedrecht Sport stijgt naar ongekende hoogte

19 juni 2008 om 00:00 Nieuws

Sliedrecht Sport is in de eerste drie jaar van het mini-circulatievolleybal vooral bezig geweest met zaaien, zo geeft Roy Kroon aan. ,,Het waren opstartjaren, waarin we hebben geprobeerd zoveel mogelijk mensen mee te krijgen in deze volleybalverslaving. Het zal af en toe wel wat rommelig geweest zijn, maar we hebben ons er fantastisch doorheen geslagen. De komende drie jaar staan in het teken van kwaliteit. Het grote aantal kinderen heeft behoefte aan kwalitatief goede opleiders en behoefte aan veel balcontacten. Veel balcontacten, dus veel trainen/spelen, staan garant voor een (nog) snellere ontwikkeling. In het seizoen 2008/2009 zetten wij ons dan ook maximaal in om alle kinderen ieder weekeinde te laten volleyballen. Als er geen regionaal toernooi is op een zaterdag, spelen we met z’n allen een intern toernooi, waar alle Sliedrecht Sport mini’s aan deel kunnen nemen. Ook hebben we op woensdag extra trainingstijd gekregen die wij nog verder moeten invullen. Als klap op de vuurpijl hebben wij dit jaar voor het eerst ons eigen RELI-grastoernooi gehouden. Een jaarlijks terugkerend jeugdtoernooi dat binnen drie jaar moet uitgroeien tot één van de grootste van Nederland.”

SLIEDRECHT - Waar het eerst niet mogelijk was om volleybal aan te bieden voor de allerjongste jeugd, heeft Sliedrecht Sport nu 150 leden in de leeftijdsklasse van vier tot en met twaalf jaar. ,,Het gaat goed met onze miniafdeling”, zegt Roy Kroon, coördinator mini-circulatievolleybal van de volleybalvereniging. ,,Sinds de invoer van het circulatievolleybal hebben wij binnen vier jaar een ongekende groei doorgemaakt.”

Zevende op NK

Iedere week staan zo’n 120 kinderen op vrijdagmiddag in zaal om door zo’n 25 a 30 trainers opgeleid te worden tot goede volleyballers. Dit zijn veel ouders en veel volleyballers die hun jeugd-opleiding ook bij de mini’s zijn begonnen. Acht mini-teams (niveau vijf en zes) werken in de regionale competitie hun wedstrijden af en één keer in de maand gaat een grote groep (ongeveer elf teams) van niveau één tot en met vier naar een groot CMV-toernooi in de regio om daar hun kunsten te vertonen. ,,Op de Nederlandse kampioenschappen van dit jaar hebben wij een keurige zevende plaats weten te bemachtigen. We hebben zo laten zien dat we in de nationale top van het mini-volleybal thuishoren.”

Daarnaast trainen de competitieteams op zaterdagochtend regelmatig extra om hun wedstrijden optimaal te kunnen voorbereiden. Er worden op deze trainingen veel wedstrijdjes onderling gespeeld om zo op en top te presteren in de echte competitie. ,,De alleroudsten waarvan we zeker weten dat ze volgend seizoen in de C-jeugd gaan spelen, trainen ook wekelijks op maandag om te wennen aan de grotere bal en het grotere veld. Naast de oude vertrouwde hoofdtrainers Dave van Rekom en Ricardo van Ooijen hebben wij Ruben van Mourik bereid gevonden om een prominente rol te gaan spelen in de miniopleiding. Hij neemt de zaterdagtrainingen voor competitieteams op zich. Deze speler van ons eerste herenteam heeft ook de volledige Sliedrecht Sport jeugdopleiding genoten en kent alle tips en trucs om een goede volleyballer te worden en om tegenstanders te verslaan.”

De CMV-commissie is weer optimaal bezet. Kroon: ,,Ik ben coördinator, Wilma Cleton is onze administratieve wonderwoman en Dave, Ricardo en Ruben zijn uitvoerende hoofdtrainers. Daarnaast mogen wij rekenen op een grote groep trainers/coaches die hun ziel en zaligheid legt in het opleiden/begeleiden van deze kinderen. Dus ook op het gebied van trainers/coaches staan de komende drie jaar in het teken van kwaliteit. Kwaliteit die wij zelf willen creëren. We gaan vele ouderavonden, kaderavonden, meekijktrainingen en trainerscursussen houden in het seizoen 2008-2009. We willen de grootste en beste miniclub van Nederland worden.”

Mensen die ook hun handen uit de mouwen willen steken voor deze afdeling van Sliedrecht Sport, kunnen contact opnemen met Roy Kroon: r.kroon42@upcmail.nl of 06-13103312.

advertentie
advertentie