Vurige strijd in laatste ronde OKD

30 juni 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De winnaar stond na de voorlaatste ronde al vast, dat werd onbetwist Peter van den Bergh, maar de strijd om de overige podiumplaatsen brandde in de laatste ronde volledig los. De tweede plaats ging definitief naar Melvin Holwijn, die in een aanvallende partij naaste concurrent Wim Hokken wist te verslaan. Brons was er voor oud-winnaar Jerry van Rekom, die na een moeizame partij tegen een sterk spelende Henk Timmermans alsnog in tijdnood toe sloeg. Daarmee sloop Jerry opnieuw vanuit de achterhoede naar de top-3.

Wim Hokken nam in zijn partij tegen Holwijn bij een remisestelling teveel risico en eindigde uiteindelijk als gedeeld vierde met Johan van de Griend, Adri Timmermans en Kees Wessels.

Hoewel Peter van den Bergh in de vorige ronde al Kampioen van de Drechtstreek was geworden, is hij ook de laatste ronde voluit gegaan en wist in een interessante partij te winnen van Johan van de Griend, die nog uitzicht had op de tweede plaats. Met 7 uit 7 heeft Peter laten zien dat hij de terechte kampioen is.

Peter Vis kon weer een beker in zijn prijzenkast plaatsen, want na een verdiende remise tegen Hans Klein won hij met een kleine voorsprong op jeugdtalent Janus de Vries de ratingprijs. Diezelfde Janus had in de laatste ronde keurig remise gespeeld tegen jeugdleider Henri Hartog jr.

Eindstand top tien OKD 2008:

1. Peter vd Bergh 7,0 pnt.; 2. Melvin Holwijn 5,5; 3. Jerry van Rekom 5,0; 4. Wim Hokken 4,5; 5. Johan vd Griend 4,5; 6. Adri Timmermans 4,5; 7. Kees Wessels 4,5; 8. Hans Klein 4,0; 9. Henk Timmermans 4,0; 10. Koos Abee 4,0.

advertentie
advertentie