Topartiesten doen Sliedrecht aan

3 juli 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De tent en levensgrote parasol staan al en nu ook Marianne Weber heeft toegezegd op vrijdagavond te komen zingen, lijkt bijna niets het feest van Kees Langerak dit weekeinde meer in de weg te staan. Hij doet het weer; de Sliedrechtse eigenaar van het Paardencentrum heeft enorm veel zin in ‘zijn’ feestje waar ook Jan Smit, George Baker en Belle Perez acte de présence geven.

‘Ik wil graag een beetje genieten in het leven’

Langerak organiseert voor de tweede keer een groot spektakel. Vorig jaar bestond zijn Paardencentrum vijftig jaar en besloot hij tot een feestje. Dit jaar kriebelde het weer en nu houdt hij een tweedaags festival met medewerking van de groten van de vaderlandse muziek. De 3500 m2 grote Montana-tent staat net en terwijl de 1600 m2 grote parasol omhoog wordt gehesen vertelt Langerak dat de voorbereidingen volgens schema verlopen: ,,Later deze week wordt een vloer in de tent gelegd. De kaartverkoop loopt ook goed; voor vrijdag is vijftig procent van de kaarten verkocht en voor zaterdag al tachtig procent. Ik verwacht dat nu de tent staat de rest van de kaarten ook sneller worden verkocht.”

Met 100.000 euro aan artiesten op het feest, verdeeld over twee avonden, gaat Langerak een stap verder dan vorig jaar. Toen publiekslieveling Gerard Joling onlangs afbelde omdat hij herstelt van een blindedarmoperatie, zette de manegehouder alles op alles om eenzelfde niveau te handhaven en strikte hij Marianne Weber als topact op vrijdagavond. Ook stelde hij alles in het werk om bij de gemeente een vergunning te krijgen om hoofdact Jan Smit zaterdagavond tot half een te mogen laten spelen.

Over de reden waarom Langerak dit organiseert is hij duidelijk: ,,In het kleine poosje dat ik hier op deze aardbodem ben, wil ik zelf ook een beetje genieten van het leven. Dat wil ik graag delen met andere Sliedrechters. Ik heb natuurlijk wel hun medewerking nodig. Zo helpt aannemer Gert Schepers met onder andere het opzetten van de tenten. Het organiseren van dit feest kost enorm veel tijd; in oktober ben ik al begonnen. Maar het is een enorme uitdaging en dit weekeinde staat wel de top van de Nederlandse muziek hier in Sliedrecht. Ik wil alleen niet teveel op de voorgrond treden; ik ben maar een gewoon mens en wil dat iedere Sliedrechter geniet.”

De winst die het komende weekeinde wordt behaald gaat naar de stichting Vrienden van het Sophia. De stichting zamelt geld in voor onderzoek naar de behandeling van ziektes bij kinderen. ,,Ik vind dat een heel mooi doel, ik houd veel van kinderen. Mijn hele leven werk ik al met dieren. Dieren zijn - in tegenstelling tot mensen - altijd dankbaar. De kinderen die hier komen probeer ik dat ook te leren. Ook als we geen winst draaien op het festival, gaat er toch een gift naar de Vrienden van het Sophia, maar dan steek ik zelf mijn nek uit.”

Zaterdagmiddag is er ook nog een kindermatinee waar de meidengroep Djumbo en Clown Jopie en Angelique zullen optreden. Voor meer informatie, tijden en kaarten: www.paardencentrumsliedrecht.nl.

advertentie
advertentie