Prijswinnares altijd in de weer met fotografie

17 juli 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ‘Ze heeft er kijk op’. Joop van Peer uit Sliedrecht kijkt trots naar zijn vrouw Nelie. Haar fotografische inzicht heeft de familie zojuist een camcorder opgeleverd; de tweede prijs in een fotowedstrijd van Het Kompas. De opdracht was om op Koninginnedag een leuk plaatje te schieten en als lezersbijdrage achter te laten op onze website www.kompassliedrecht.nl.

Waar Nelie van Peer ook gaat, haar fototoestel heeft ze bij zich; in hun stacaravan in Hellevoetsluis, in hun woning in Sliedrecht, op straat... ,,Mijn vrouw is continu in de weer met het toestel. Tot vervelens toe. Ik maak alleen foto’s als er tijd overblijft”, zegt Joop van Peer met een knipoog. ,,Ik ben mijn hele leven al met fotografie bezig. Ik vind het een hele leuke hobby. Ik maak graag ‘gezellige’ plaatjes”, lacht Nelie.

Eén van haar favoriete foto-onderwerpen is haar anderhalf jaar oude kleindochter Luna. Tijdens Koninginnedag 2008 huppelt de kleine Luna vrolijk door de Sliedrechtse straten, met in haar kielzog haar ouders én grootouders. Op het moment dat de familie naar huis wil gaan, valt Luna’s oog echter op een flinke stapel knuffeldieren. Het meisje dartelt naar de pluche beesten toe en kijkt hurkend naar de imposante berg. Nelie van Peer is er als de kippen bij om het aandoenlijke tafereel vast te leggen. Nietsvermoedend besluit ze de foto achter te laten op de website van Het Kompas: www.kompassliedrecht.nl. ,,Ik wist niet eens dat je een prijs kon winnen. Ik dacht dat de leukste foto alleen in de krant geplaatst zou worden.”

Nelie is dan ook aangenaam verrast als ze de foto terugziet op de voorpagina van Het Kompas. De blijdschap wordt alleen maar groter als de Sliedrechtse via een kennis hoort dat ze in de prijzen is gevallen met het bijzondere kiekje. ,,Ik heb de uitslag over het hoofd gezien.” Haar man waagt een telefoontje naar de redactie van deze krant. Hij hoort dat een camcorder op de prijswinnaar ligt te wachten. Komt dat even goed uit. ,,Onze videocamera is drie weken geleden kapot gegaan en we hadden nog geen nieuwe gekocht. Ik ben heel blij met deze prijs, want nu kan ik mijn kleindochter weer filmen. De afgelopen anderhalf jaar heb ik haar hele ontwikkeling gevolgd. Zitten, kruipen, lopen... Alles is vastgelegd. Alleen de laatste drie weken ontbraken dus. Maar ik kan gelukkig weer aan de slag”, vertelt de blije prijswinnaar.

advertentie
advertentie