Friendship Festival groot succes

31 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Een groep van 70 vrijwilligers uit het Land van Heusden en Altena is daar al een hele week druk in de weer voor het Friendship Festival dat vanavond (woensdag) wordt afgesloten met Leo Tan uit Curaçao en de band New Day. Het hele programma stond bol van muziekoptredens. Tijdens de openingsavond met onder meer de band Christafari vorige week donderdag kwamen meteen zo’n honderd jongeren op het festival af. De stichting Tienerfriends organiseert in het Land van Heusden en Altena wekelijks activiteiten voor jongeren. Vorig jaar werd Gorinchem, ‘de overkant’, bezocht met de Friendship en dit jaar is voor het eerst het zevendaags festival georganiseerd.

Openluchtdienst trekt bezoekers uit hele regio REGIO - ‘You’re all I want, You’re all I’ve ever needed, You’re all I want, Help me know You are near’, schalt het over het evenemententerrein Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Ruim 600 jongeren uit de regio, en een aantal volwassenen, zingen het refrein van ‘Draw me close to you’ soms uit volle borst soms wat aarzelend mee tijdens deze eerste openlucht kerkdienst van de stichting Tienerfriends.

De organisatie kan zeker van een succes spreken. De vrijwilligers hebben er alles aan gedaan om bekendheid te geven aan de vele activiteiten. Op het terrein was iedereen welkom. Er was altijd wat te doen; volleyballen, badderen of zwemmen, in de grote legertent schuilen voor de buien en lounchen en er waren ‘s middags workshops streetbeat, graffiti enzovoorts.

Het hoogtepunt van het festival was ongetwijfeld de kerkdienst met de sprekers Peter Kuijt over ‘Religie en relatie’ en Steven Verhorst over ‘Leef in het Licht’. De muziekkeuze voor de avond was zeer divers, de meeste liederen Nederlandstalig en sommige psalmen iets gemoderniseerd. Een dramagroepje voerde treffend het stukje ‘Everything’ op. Al met al een mooie avond, voor deze gelegenheid even in windstilte en zonder bui.

advertentie
advertentie