Bord voor overstekende katten

14 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De tienjarige Romy den Otter stuurde een mail naar Het Kompas met een verdrietig verhaal. Al twee van haar poezen zijn doodgereden op de Thorbeckelaan. Romy stuurde daarop een brief naar Het Kompas én zelfs naar burgemeester Boevée om haar verdriet te uiten en een mooi idee te opperen; een ‘pas op voor poezen’-bord om automobilisten te waarschuwen.

Al twee poezen van Romy (10) doodgereden

Romy woont in de Stobbe en haar gezin kreeg in 2006 twee poezen, Dorie en Elmo. Vorig jaar op Koninginnedag sloeg echter het noodlot toe; achter de Stobbe werd Elmo op de Thorbeckelaan doodgereden. Romy schrijft: ,,We waren heel verdrietig, maar gelukkig kreeg Dorie jonge poesjes en mochten wij er één houden.” Gabber werd het nieuwe maatje van Dorie.

Afgelopen vrijdag trof rampspoed echter weer de familie Den Otter; ook Dorie werd doodgereden op de Thorbeckelaan. De ontroostbare Romy vindt het maar stom en vraagt zich af waarom het is gebeurd. Ze klom zelfs in de pen en schreef naar burgemeester Boevée: ,,Ik heb in die brief gevraagd of hij een verkeersbord wil plaatsen waarop staat: ‘Pas op! Overstekende poezen!’. Bij de kinderboerderij staat zo’n bord met een eend en ik zie daar nooit een eend lopen. Ze kunnen dus beter bij ons zo’n bord met een poes neerzetten. Er zijn namelijk nog meer poezen op die weg doodgereden of aangereden.”

Burgemeester Martin Boevée van Sliedrecht vindt het heel naar dat de poezen van Romy zijn doodgereden. In overleg met Romy en haar broertje, die de burgemeester ook een brief schreef, zal de burgervader kijken hoe ze een bord kunnen maken om automobilisten te waarschuwen voor overstekende katten. ,,Een mooi bord met een plaatje van een poes en wat waarschuwende woorden. Het is goed dat kinderen me deze signalen geven. Kennelijk wordt op de Thorbeckelaan te hard gereden en dat is niet alleen gevaarlijk voor dieren, maar ook voor kinderen.” Boevée heeft zelf een hond en een kat gehad, maar bleek allergisch te zijn. Op het moment zwemmen in de vijver van de burgervader enkel vissen.

advertentie
advertentie