Een dagje meezingen met Praise Him

18 september 2008 om 00:00 Nieuws

REGIO - Praise Him houdt 20 september in de Bethlehemkerk in Papendrecht een speciale dag. „Door mensen met het koor kennis te laten maken, weten ze wat ze kunnen verwachten als ze op het koor gaan. Alle aspecten van het zingen komen deze dag naar voren.”

„We hebben een vol programma gemaakt op die dag. We zingen in, houden stemtesten, repeteren en ‘s avonds geven we een concert”, vertelt Marian Schippers. De deuren gaan 13.00 uur open en een half uur later begint het programma. ,,Eerst zingen we in, onder leiding van Mariët Kaasschieter, onze zangpedagoge. Hierna neemt Martin Zonnenberg, dirigent en bekend van Nederland Zingt, het stokje over en gaan we met de gasten repeteren.”

Vooraf kan worden ingeschreven voor een stemtest die Mariët Kaasschieter ‘s middags afneemt. „De test is bedoeld voor wie bij het koor wil zingen, maar geen idee heeft welk stemtype hij of zij heeft. We doen een aantal oefeningen, waarbij ik de gast steeds iets hoger of juist lager laat zingen. Aan de hand hiervan kan ik vaststellen of iemand sopraan, alt, tenor of bas is”, legt Kaasschieter uit.

Het concert begint om 19.30 uur. Verschillende aspecten van zang komen aan bod. Naast een solo van Kaasschieter, zingen het kleinkoor Laudation en Praise Him een aantal liederen. Ook brengt Vocalism, bestaande uit vijf jonge conservatoriumleerlingen, liederen ten gehore.

Het kledingvoorschrift is rood, wit, zwart of een combinatie hiervan. Inschrijven kan via www.praisehim.nl of via Marga van Straten (078-6159309) en Eline Boer (0184-670011).

advertentie
advertentie