De Kringloop deelt cheques uit

2 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Een bedrag van € 2.500,- werd uitgereikt aan de familie Veennema, die inmiddels vertrokken is naar Ghana om daar een weeshuis te bouwen. Zij hopen daar vlakbij Accra, de hoofdstad van Ghana, kinderen op te vangen die door hun ouders verlaten zijn. Daarnaast werd een bedrag van € 1.000,- in ontvangst genomen door moeder en zoon Van Schijndel. Zij zetten zich in voor de stichting Duchenne heroes. Dit is een stichting die zich inzet voor patiënten met Duchenne spierdystrofie. Dit is een ernstige, erfelijke ziekte, waarbij het spierweefsel langzaam wordt afgebroken. Deze stichting is afhankelijk van giften om onderzoek te doen, omdat zij geen subsidie van het rijk krijgt en er relatief weinig patiënten zijn. Ook ontving de Stichting Eleos uit Dordrecht een cheque van de Kringloopwinkel. De keuken van het arbeidstrainingscentrum ‘De Doorgang’ werd tijdens een keuring afgekeurd. De oude keuken was ingericht met spullen uit de Kringloopwinkel. De stichting heeft door de gift een nieuwe keukeninventaris kunnen kopen ter waarde van € 1.359,78. Mevrouw Trudi van der Boom nam hiervoor de cheque in ontvangst.

Nel Boer: ‘We geven graag onze opbrengsten weg’ SLIEDRECHT - Lovende reacties kwamen uit de monden van de ontvangers van de cheques die de Kringloopwinkel uitdeelde. Kees van der Waal en Nel Boer, vrijwilligers bij de Kringloop, mochten drie cheques overhandigen met een totale waarde van €4859,78. ,, Sommige stichtingen moeten het geld echt bij elkaar zien te schrapen. Deze stichtingen bieden wij graag onze hulp aan”, aldus van der Waal van de Kringloopwinkel.

De Kringloopwinkel krijgt regelmatig verzoeken voor een gift. ,,Iedereen kan een verzoek bij ons indienen, wij geven graag onze opbrengsten weg aan goede doelen”.

Om de klant nog meer van dienst te kunnen zijn is, als de R in de maand is, de Kringloopwinkel ook geopend op zaterdagmiddag. De openingstijden zijn nu p zaterdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur. Op vrijdag 31 oktober wordt de inmiddels bekende kerstfair gehouden. Op deze dag zijn er talloze kerstartikelen en andere spullen te koop.

advertentie
advertentie