Sliedrecht Sport wacht zware generale

30 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Echt intensief is trainer-coach Saskia van Hintum nog niet met die wedstrijd bezig. ,,Wij dienen in een kort tijdsbestek drie lastige (uit) wedstrijden af te werken en daar moeten wij ons voor de volle honderd procent op concentreren. Pas na Weert komt Izmir in beeld en ook daar willen wij ons natuurlijk zo goed mogelijk presenteren. Maar nogmaals : wij werken van wedstrijd tot wedstrijd. “

‘Pas na Weert komt Izmir in beeld’ SLIEDRECHT - Langzaam maar zeker beginnen de contouren zichtbaar te worden van het komend Europa Cup avontuur van de volleybalsters van Sliedrecht Sport. Volgende week, woensdag 5 november om 19.30 uur, begint het team in een zonder twijfel kolkende arena van de Karsiyaka Sports Hall in Izmir aan de zware klus tegen de subtopper in de Turkse volleybalcompetitie.

In de aanloop naar Izmir staat Sliedrecht Sport nog een uitermate zware generale repetitie te wachten, als de ploeg zondagavond op bezoek gaat bij de verrassende koploper in de A League, PD VC Weert. Het Limburgse team heeft door een kwaliteitsinjectie met de terugkeer van Oranje international Suzanne Freriks, plus de komst van een waar ‘vreemdelingenlegioen’ met de Canadese Lies Reimer, en het Tsjechische trio Bednarova, Frankova en Havlickova de ambities niet onder stoelen of banken gestoken.

Overigens kijkt Sliedrecht Sport met gemengde gevoelens terug op het voorbije weekend, waar voor de tweede maal in dit seizoen een dubbelprogramma moest worden afgewerkt. Zaterdag bleek Sliedrecht Sport te sterk voor GTI Nesselande, dat in amper 70 minuten naar een regelmatige 0-3 nederlaag werd gespeeld (13-25,16-25,12-25). Ofschoon de eerste set tot aan 10-13 redelijk gelijk opging, was het vanaf dat moment Sliedrecht Sport dat de klok sloeg en uitliep naar een duidelijke eerste setwinst. Een aantal tactische aanpassingen aan de kant van de Alblasserwaardsen halverwege de tweede set maakte het klasseverschil nog duidelijker. Zelfs het feit, dat Saskia van Hintum in de derde set alle beschikbare speelsters liet opdraven had geen enkel invloed op het spelverloop. Integendeel: de ingebrachte middenaanvalster Simone Salemans was vanaf een 10-18 stand betrokken bij vijf opeenvolgende scores en hielp op matchpoint met een machtige blokkering de wedstrijd aan een passend slot.

Zondagavond kon Sliedrecht Sport geen vervolg geven aan de prestatie van de wedstrijd in Zevenhuizen, maar had daarbij aan landskampioen Martinus ook een opponent van een heel ander kaliber. Na een prachtige, spannende eerste set, die Sliedrecht Sport won met 25-27 leek een stunt in de Bankrashal tot de mogelijkheden te behoren. Echter meteen vanaf de eerste opslag in de tweede set liep Sliedrecht Sport achter de feiten aan. Een degelijk spelend Martinus kon de wedstrijd vervolgens goed controleren: 25-15, 25-20, 25-17.

advertentie
advertentie