De Havik krijgt 3000 euro van fonds

30 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

,,Wij zijn uiteraard weer zeer blij met de bijdrage”, aldus Edu van der Hert, woordvoerder van De Havik. ,,De oude tafels bestonden uit enkele soorten, deels verkregen in het verre verleden. Belangrijk is ook dat de nieuwe tafels aanzienlijk lichter zijn van gewicht, hetgeen voor onze dikwijls al oudere medewerkers het dagelijks versjouwen vergemakkelijkt. Voor sommige activiteiten is er een andere opstelling of opberging nodig.”

SLIEDRECHT - Het Activiteitencentrum De Havik heeft van het Oranje Fonds een bedrag van drieduizend euro gekregen voor aanschaf van 35 nieuwe tafels in de twee zalen van haar gebouw aan de Thorbeckelaan in Sliedrecht.

Ten behoeve van de opslag van de tafels en stoelen werd recent een aanbouw gepleegd, waarbij de vernieuwing van de tafels een welkome aanvulling is.

Al eerder, in 2003, werd door het Oranje Fonds bij de oplevering van het destijds nieuwe gebouw 120 stoelen geheel gesubsidieerd met een bedrag van € 9.500. ,,Andere verenigingen durven geen beroep te doen op het Oranje Fonds omdat men denkt dat er nog andere tegenprestaties tegenover zouden moeten staan. Maar dat is absoluut niet het geval”, benadrukt nog een medewerker van het activiteitencentrum, M. van der Aa, die met deze opmerking andere verenigingen wil stimuleren.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer € 22 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland, op Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij en De Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer informatie via: www.haviksliedrecht.nl en www.oranjefonds.nl.

advertentie
advertentie