Sliedrecht blijft fier overeind op Schans

6 november 2008 om 00:00 Nieuws

De overwinningspremie, een groen kratje koel gerstenat, die door bestuurslid Peter van Dommele werd aangedragen in de kleedkamer, werd dankbaar aanvaard. De vaststelling dat de selectie van trainer Ron Vlot definitief de weg naar boven heeft ingeslagen is meer dan terecht. Desalniettemin waakt de coach van Sliedrecht voor overdreven optimisme. ,,Natuurlijk ben ik hartstikke blij voor de jongens. Er is keihard voor geknokt en dan dwing je met een beetje onontbeerlijk geluk zoiets af. Maar we zijn er nog lang niet. Er wachten weer twee loodzware wedstrijden tegen Meerkerk (thuis) en Stedoco (uit) en daar zal je er ook weer helemaal moeten staan. Natuurlijk is Vlot zelf ook optimistisch. ,,Je ziet van week tot week het team groeien. De organisatie achterin krijgt steeds meer gestalte en wij zijn al twee weken schoon gebleven van gele kaarten. Ook dat verdient een compliment.”

‘Je ziet het team van week tot week groeien’ SLIEDRECHT - Het meermaals zo gevreesde bolwerk van De Zwerver in Kinderdijk was zaterdag het feesttoneel voor de opgetogen Sliedrechtse vertegenwoordiging. Op Sportpark De Schans vierde Sliedrecht meer dan terecht de knappe zege op De Zwerver (0-1).

Door Wim van Mourik

Sliedrecht had zich uitstekend ingesteld op de opponent, die in voorgaande seizoenen steeds als overwinnaar van het veld was gestapt. Het te omslachtig opererend De Zwerver kon zich amper kansen scheppen en moest daarbij attent zijn op de Sliedrechtse counter met Luciano van Harlingen en Bobby Oostenrijk als speerpunten voorin. Ondanks het optisch overwicht van De Zwerver kreeg de Sliedrechtse sluitpost Nico Leerlooijer amper ballen te verwerken en had ook zijn collega aan de overzijde, Gert Hakkesteeg, weinig te doen.

Na rust eenzelfde beeld: De Zwerver dat wanhopig probeerde de goed georganiseerde verdediging van Sliedrecht, waar Leon Bot wederom een prominente rol vertolkte, te doorbreken. Sliedrecht kreeg na ruim een kwartier een extra zetje in de rug toen Rick Scheperboer een houdbaar afstandschot midden door het doel zag gaan, langs de verbouwereerde doelman Hakkesteeg: 0-1.

De Zwerver zocht nog nadrukkelijker de aanval, daarmee ruimte scheppend voor Sliedrecht, dat kansen kreeg dankzij Van Harlingen, De Leur en Oostenrijk. De aanvallen van De Zwerver misten echter de scherpte, overtuiging en ook het noodzakelijke geluk om de gelijkmaker te bewerkstelligen.

Komende zaterdag krijgt Sliedrecht titelkandidaat SV Meerkerk op bezoek, dat afgelopen zaterdag de periodetitel miste door thuis van Almkerk te verliezen. Twee teams in een verschillende gemoedstoestand, die op De Lockhorst ongetwijfeld voor een prima wedstrijd kunnen gaan zorgen. Aanvang : 14.30 uur.

advertentie
advertentie