Vol zelfvertrouwen naar Izmir

6 november 2008 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De volleybalsters van Sliedrecht Sport zijn met een koffer vol zelfvertrouwen dinsdagmiddag het vliegtuig ingestapt richting Izmir, om daar de eerste van twee wedstrijden te spelen in het kader van de Europese CEV Cup. Met een uitbundige vreugdedans en het zingen van ‘Wij-gaan-Eu-ro-pa-in!!’ werd zondag de prachtige 0-3 zege gevierd op lijstaanvoerder PND VC Weert, dat geen schijn van kans kreeg in de eigen sporthal Boshoven.

Door deze overwinning in de laatste speelronde van het eerste kwart in deze competitie nestelde het keurkorps van Saskia van Hintum zich samen (door een beter setsaldo) net voor landskampioen Martinus aan kop van de A-League: een prachtig visitekaartje om deze week ook op Europees niveau de krachten te kunnen meten met een subtopper uit de sterke Turkse competitie, Dyo Karçiyaka Izmir. Een leuk gegeven voor de coach van Sliedrecht Sport, maar ook niet meer dan dat: ,,Ik kijk niet zo zeer naar de stand op de ranglijst, maar meer naar het niveau, dat wij neerzetten en dan kan ik niet anders dan heel tevreden zijn.“

Trainer-coach Saskia van Hintum bleek haar team tactisch optimaal te hebben voorbereid op de te verwachten Noord-Limburgse storm, die echter vanaf het begin zeer nadrukkelijk in de kiem werd gesmoord. Die storm zou moeten worden aangewakkerd door met name het vreemdenlingenlegioen binnen het Limburgse team met het Tsjechische trio Aneta Havlickova, Karolina Bednavora en Martina Frankova.

Een excellerende libero Simone Legerstee, die geïnspireerd en geconcentreerd speelde op de voor haar bekende Weerter parketvloer, stelde met optimale passing spelverdeelster Sanne Berculo in de gelegenheid de aanval op maat te bedienen. Middenaanvalster Sanne Hoevenaars gaf haar visitekaartje af tegen haar voormalige club en ook Nienke de Waard, Pamela Domselaar, Mariska Koster en de uitstekend spelende Fanny Lafeber wisten met knappe scores het verschil te maken in de eerste set: 20-25.

Even leek in de tweede set het zondag syndroom (Sliedrecht Sport verloor dit seizoen juist op zondag haar duels) wederom de kop op te steken. Bij 4-0 achter riep Van Hintum haar team in een eerste time-out bij de les en kon de set bij 9-9 pas goed beginnen. De technische staf van Weert trachtte met felle, luidruchtige coaching vanaf de bank het team op te zwepen naar grotere hoogten. De rustige coaching vanaf de Sliedrechtse bank had echter veel meer effect. Het luidde het spannendste gedeelte van de wedstrijd in, waar Sliedrecht Sport bij 18-19 een kleine voorsprong nam, die het via 19-20, 21-22 en 22-23 uiteindelijk uitbouwde tot 22-25. De moraal van de thuisclub, die op eigen veld onder andere Martinus het nakijken had gegeven (3-2), bleek een behoorlijke opdoffer te hebben gehad, want ook in de derde set heerste Sliedrecht Sport vanaf het begin. Ook Meike Martijn, die Pamela Domselaar had vervangen, hield het niveau onverminderd hoog, waardoor het voor de meegereisde Sliedrechtse supporters genieten geblazen was.

Sliedrecht Sport staat een drukke agenda te wachten: vanavond (woensdagavond) het duel met Izmir, zaterdag de thuiswedstrijd tegen DROS/Alterno en volgende week woensdag de return tegen de Turkse vrouwen.

advertentie
advertentie