‘Ik word wel manager van de Mac’

6 november 2008 om 00:00 Nieuws

Met een grote kaart van Sliedrecht staat de plaatselijke partij op de Kerkbuurt. In de kou blijven heel wat mensen staan en ontstaan levendige discussies. ,,Als ze steeds meer gaan bouwen in dit dorp en er een stad van maken, dan krijg je vanzelf ook de problemen die horen bij een stedelijk gebied”, vindt een man. Hij krijgt bijval van enkele anderen en de plekken waar niet of wel mag worden gebouwd vliegen door de lucht.

PRO Sliedrecht vraagt burger om advies SLIEDRECHT - ,,Kijk, ik stap hier met gemak overheen. Als je tachtig bent en je loopt met je rollator, dan blijf je steken. Daar horen we mensen over.” Raadslid Timo Pauw van PRO Sliedrecht stapt demonstratief over een verhoging op het Merwedeplein op de Sliedrechtse Kerkbuurt. Samen met fractievoorzitter Hannie Visser en andere fractieleden heeft Pauw zaterdag de burgers van Sliedrecht gevraagd om als gemeenteraadslid voor een dag te bedenken waar het gemeentelijk overschot van 500.000 euro aan moet worden besteed.

Door Marjanne Dijkstra

Pauw vertelt dat inwoners van Sliedrecht de kans krijgen om aan te geven waar mag worden gebouwd en waar hoogbouw mag komen of juist niet. ,,Hoogbouw is onvermijdelijk, maar we willen wel graag de mening van de Sliedrechter horen zodat we daar rekening mee kunnen houden. Mensen willen liever lagere bouw bij het Burgemeester Winklerplein en meer hoogbouw bij het watertorenterrein en bij Baanhoek West.” Ook over speelplaatsen komen veel opmerkingen weet Pauw. ,,Gevraagd wordt om meer speelplaatsen. We zullen dat moeten bekijken. In mijn beleving zijn er veel speelplekken in het dorp.

PRO Sliedrecht krijgt veel klachten en verhalen te horen over de openbare ruimte in het dorp. Fractievoorzitter Hannie Visser noemt dat een zorgpunt: ,,Veel mensen hebben het over scheve stoepen en niet goed onderhouden plantsoenen. Dat is iets waar actie op moet worden ondernomen.” De actie van haar partij is bedoeld als een verlaging van -figuurlijke- drempels. ,,Mensen kunnen hier aan ons komen vertellen wat zij willen voor Sliedrecht. Ze uiten hun zorgen en dragen ideeën aan. De drempel is hier veel lager dan dat ze de telefoon moeten pakken of naar het gemeentehuis moeten komen.”

De politica heeft al enkele ideeën gehoord waar ze zelf niet meteen aan had gedacht. ,,Wij als PRO Sliedrecht zien liever niet dat aan de noordkant van de spoorlijn wordt gebouwd. Iemand kwam met het voorstel om tussen eventuele nieuwbouw en het spoor een groot park te bouwen als buffer. Dat zijn dingen waar wij niet meteen opkomen en waar we teveel in onmogelijkheden hebben gedacht.”

Maria Kadijk (‘ik studeer nu in Groningen’) en Pieter Blokland zijn twee Sliedrechters met grote plannen voor het dorp. Blokland: ,,Ik zou graag een Mac Donalds openen in Sliedrecht, dan word ik zelf wel manager.” Ook een kartbaan of bioscoop horen volgens hen tot de mogelijkheden. Visser: ,,Dit is een belangrijk signaal. Het is niet namelijk niet per se die kaartbaan of bioscoop, maar het geeft wel aan dat jongeren meer willen van het dorp.”

advertentie
advertentie