Wilde Whisky Dagen bij Gall & Gall

29 januari 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Mensen die de komende dagen Gall & Gall Sliedrecht binnenlopen wanen zich even in Schotland. De ‘Wilde Whisky Dagen’ zijn begonnen, een uitgelezen kans voor klanten om eens een extra mooie fles aan te schaffen. Tijdens deze Wilde Whisky Dagen hebben alle whisky’s immers 20% korting, dagaanbiedingen zelfs 25% korting.

Michiel Koorevaar werkt al zes jaar bij Gall & Gall Sliedrecht. In die tijd heeft hij diverse opleidingen gevolgd. Deze slijteropleiding heeft gezorgd voor een grote hoeveelheid basiskennis en daarnaast volgt hij regelmatig interne opleidingen. ,,De kennis van de verschillende whiskysoorten komt echter door veel te lezen en proeven. Ook van gesprekken met klanten kun je veel kennis opdoen”, aldus Michiel.

Whisky is in de ogen van Michiel één van de mooiste distillaten. ,,Mede door de vele uiteenlopende soorten en smaken blijft dit product mij boeien. Gall & Gall heeft een groot en divers assortiment: ruim 250 soorten whisky’s. En dan met name de betere “single malt whisky’s” krijgen veel ruimte in onze schappen.” Single malt houdt in dat de whisky van één distilleerderij komt en geen blend is van verschillende merken. ,,Vaak zijn deze luxe whisky’s voor lange tijd in houten fusten gerijpt, vaak wel 12 jaar en soms zelfs langer. Bij dit proces komt veel ervaring en vakmanschap kijken.”

Michiel en zijn collega’s staan klaar om te adviseren op het gebied van whisky’s. ,,Mij wordt dikwijls gevraagd welke whisky de beste is, maar de beste whisky bestaat niet. Waarbij wil je de whisky drinken? Bij een gerecht of als digestief, puur, door de mix of on the rocks? Dit zijn allemaal zaken die er toe doen bij een keuze. Neem een uitgesproken whisky van het eiland Islay, bijvoorbeeld Lagavulin bij een fruitig dessert en je proeft niets meer van het dessert. Een betere keuze hierbij zal een zachte en elegante Highland whisky zoals the Balvenie zijn. Maar uiteraard geven we ook advies over andere dranken.”

advertentie
advertentie