Zonnebloemafdeling werft leden in Sliedrecht voor ‘Zonnedagen’

4 februari 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Zonnebloemafdeling in Sliedrecht is op zoek naar nieuwe ondersteunende leden. Daarom is ze gestart met een telefonische ledenwerfactie onder de inwoners van Sliedrecht. ,,We hopen via een forse uitbreiding van het ledenbestand een flinke impuls te geven aan het Zonnebloemwerk voor mensen met een fysieke beperking door leeftijd, ziekte of handicap. Dat is hard nodig, omdat het beroep op onze afdeling toeneemt. Daarom hopen we dat de ledenwerfactie ook nieuwe vrijwilligers oplevert”, aldus Clarie Kros, voorzitter.

De ledenwerfactie valt samen met publiekscampagne ‘De Zonnebloem kleurt je wereld’. Met de campagne brengt de Zonnebloem de betekenis van dagactiviteiten onder de aandacht. Volgens mevrouw Kros dragen dagactiviteiten bij aan het voorkómen van sociaal isolement en aan de kwaliteit van leven van mensen die door een fysieke beperking aan huis gebonden zijn. ,,Onze vrijwilligers gaan samen met hen naar het theater, de film of een dagje winkelen. Het aangepaste vervoer, deskundige begeleiding en voorzieningen zijn inbegrepen. De mensen worden de hele dag in het zonnetje gezet en genieten zorgeloos en intens”, weet Kros uit de praktijk.

Naast kleinschalige uitstapjes, prijken ook diverse groepsactiviteiten op de agenda, zoals allerlei attractieparken met een aangepaste bus, grachtentocht in Amsterdam met de speciaal aangepaste Zonnebloemrondvaartboot en de Zonnebloem Theater tournee. Kros: ,,Wij willen van elk uitje een stralende dag maken. Maar die uitstapjes kosten door alle nodige voorzieningen veel geld. Daarom roep ik iedereen op om met ons meer dan 120.000 ‘Zonnedagen’ mogelijk te maken voor alle zieke en gehandicapte mensen in Nederland die een beroep ons doen.”

De activiteiten zijn mogelijk door de financiële bijdrage van de ondersteunende leden. Landelijk telt de Zonnebloem ruim 600.000 mensen die het Zonnebloemwerk steunen. ,,Toch moet de Zonnebloem nog vaak ‘nee’ zeggen, omdat er een groeiende vraag is naar vakanties en de dagjes uit en er te weinig middelen en mensen zijn om aan alle aanvragen te voldoen. Uw steun in de vorm van lidmaatschap of vrijwilligerswerk is dus hard nodig”, aldus Kros.

advertentie
advertentie