Leuke pot korfbal, geen punten

7 februari 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sporthal de Lockhorst was het toneel voor de ontmoeting tussen de eerste teams van Merwede en ONDO uit ‘s- Gravenzande. Merwede kon door de inmiddels bekende lijst met geblesseerden en de schorsing van Jacco Buijk niet aantreden in de vaste basis opstelling. Ondanks dat ONDO winnend de wedstrijd afsloot, speelde Merwede zeer verdienstelijk en hield constant aansluiting. Met de 10-14 eindstand kreeg ONDO terecht de punten, al had er voor Merwede misschien hooguit een puntje in gezeten.

Met Mark de Jong in de punt van de aanval en Steven Bakker gekoppeld aan Barry Schep begonnen Merwede wat aftastend aan de wedstrijd. Na de directe 0-1 van ONDO stonden beide ploegen de eerste minuten verder droog. Deze doelpuntloze start had verder niets met scherpte te maken. Merwede speelde goed korfbal en had zeker verdedigend haar zaken de hele wedstrijd goed op orde. De zwak spelende ONDO dames wisten niet wat te doen met de geboden ruimte, waardoor veel afvallende ballen voor de Merwede dames waren. Sowieso speelde de Sliedrechtse dames een prima pot korfbal. De 1-2 door Annelies Schagen was de opmaat voor een wedstrijd waarin de dames voor de helft van de productie zorgden. Door scores van drie van de ONDO heren behielden de gasten de gehele eerste helft (en eigenlijk de gehele wedstrijd) een voorsprong van 2 à 3 punten. Merwede bleef aanklampen, speelde goed korfbal, maar miste zonder Jacco Buijk wel duidelijk haar topschutter. Uit een prachtige aanval net voor rust scoorde Iris van Eijl, de (vaste) vervanger van Willemiek Remans, de 6-8 en lag de wedstrijd nog helemaal open.

De eerste 10 minuten van de tweede helft waren spannend, maar zonder doelpunten. ONDO brak de ban en leek via de 6-10 de wedstrijd te beslissen. 6-10 werd 7-11 en 8-12. Merwede bleef aan het elastiek en via treffers van Erwin van der Poel en een goed spelende Else van der Valle sloot Merwede zelfs weer aan. Verdedigend had dat vak het prima op orde, waardoor het aanvalsvak voldoende kansen kreeg. Een gemiste doorloopbal voor de 11-12 werd afgestraft door ONDO; 10-13 was de genadeklap, gevolgd door de eindstand van 10-14.

En zo bleef Merwede zonder punten, maar de wedstrijd biedt weer voldoende aanknopingspunten voor de rest van de competitie. Het optreden van de jonge Steven Bakker en Iris van Eijl zal ook trainer/coach Dick van Houwelingen blij hebben gestemd, zeker met het oog op de lijst met geblesseerden. En gelukkig was de schorsing van Jacco Buijk slechts één wedstrijd.

De komende twee weken is er geen programma, waarna op 28 februari om 16.20 uur de nummer laatst - Velocitas uit Leiderdorp - naar sporthal De Stoep komt.

Scores: Else van der Valle 3 en Mark de Jong 3, Erwin van der Poel 2, Iris van Eijl en Annelies Schagen 1.