Gijs Lemmen speelt een thuiswedstrijd

12 februari 2009 om 00:00 Nieuws

De gitaar speelt al vanaf zijn twaalfde levensjaar een voorname rol in zijn leven. ,,Het was op Koninginnedag 1961 toen ik op het Winklerplein als jochie stond te kijken bij een optreden van the Dredging Town Stars met onder andere Gerrit Hommerson. Ik was zo gefascineerd door die sound met de rijkelijk voorhanden echo-effecten, dat ik toen opeens wist wat ik wilde gaan worden: gitarist.“

‘Ik ben en zal altijd Sliedrechter blijven’ SLIEDRECHT - Liefhebbers van puike gitaarmuziek kunnen zaterdagavond 14 februari hun hart ophalen in de Ambachtsheerenzaal van theater De Lockhorst. De Sliedrechtse gitaar virtuoos Gijs Lemmen zal daar voor de tweede maal in successie met het theaterprogramma “Gijs speelt (weer) thuis“ een bomvolle zaal trekken.

Gijs Lemmen heeft sindsdien in zijn lange carrière met een indrukwekkend aantal musici op het podium gestaan en speelde ook in bekende bands als The Tumbleweeds, Continental Uptight Band en the Dorsley Edition. Twee artiesten vormen een duidelijke inspiratiebron, die zijn muzikale passie springlevend houdt: Hank B. Marvin van The Shadows en de in 2001 overleden gitaarlegende Chet Atkins. Daarmee houdt zijn bewondering voor aansprekende artiesten nog lang niet op, want ook Tommy Emmanuel en Steve Warriner zijn artiesten, waarmee Gijs óf heeft samengespeeld óf een grote bewondering voor heeft.

Ondanks het feit, dat hij dus al op talloze podia heeft gestaan, ziet Gijs zijn optreden in De Lockhorst als iets speciaals. ,,Dit wordt de tweede keer, dat wij in De Lockhorst spelen. Het voelt een beetje als een thuiswedstrijd, omdat ik natuurlijk Sliedrechter ben en altijd zal blijven. Ik denk met veel genoegen terug aan het eerste optreden in 2007, toen wij voor een volle zaal mochten spelen. Vorig jaar moest ik helaas door ziekte afzeggen, maar nu wordt het weer een heel leuk programma, waarin natuurlijk de gitaar absoluut centraal staat. De instrumentale nummers, zowel in acoustische als electrische setjes, zullen daarom ook overheersen, maar er is ook ruimte voor vocaal geluid. Ik vind het fantastisch, dat ik Wim Lavooij, een goede vriend van mij, die ik al heel lang ken, tot mijn gasten mag rekenen. Wim kruipt dit keer niet achter de drums, maar zingt een acoustische set en verder zijn ook vader en zoon Herman en Martijn Lelieveld, net als in 2007, weer van de partij.”

De theatershow “Gijs speelt thuis“ is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de theaterwerkgroep De Lockhorst en Guitar Friends Connection. Al sinds 2001 is Gijs Lemmen voor deze organisatie actief, die zo’n twee maal per jaar bij elkaar komt met actieve gitaristen en liefhebbers van instrumentale muziek. ,,Tijdens deze avonden maken we beter kennis met elkaar, spelen we samen of genieten we gewoon puur van de muziek van andere mensen.”

De kaarten voor het optreden in De Lockhorst kosten €11,00 (inclusief koffie vooraf en een drankje in de pauze) en zijn verkrijgbaar bij de kassa van De Lockhorst, Passe Electro aan het Winklerplein, Fa. De Vries op Kerkbuurt 25 en de muziekwinkel van Joh. De Heer in de Leeghwaterstraat 101 in Sliedrecht.

advertentie
advertentie