Transportservice Sliedrecht (TSS) moet zege aan beveiliging Tweede Kamer laten

13 februari 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Transportservice Sliedrecht (TSS) is niet uitgeroepen tot het Beste Leerbedrijf van Nederland in 2008. Het bedrijf schopte het weliswaar tot de laatste drie, maar moest de zege aan de beveiligingsdienst van de Tweede Kamer laten. Donderdag ontving de winnaar de prijs uit handen van staatssecretaris Marja van Bijsterveldt.

,,Bij de Beveiligingsdienst van de Tweede Kamer zit opleiden in het bloed. In korte tijd is er een goed geoutilleerde stageorganisatie opgebouwd. Leerlingen worden één-op-één begeleid. De dienst wil dat ze echt alles leren van het beveiligingsvak, van het begin tot het eind. Zelfs na de opleiding wordt er zelfs nog intensief meegedacht en meegekeken naar een geschikte functie, binnen of buiten de overheid", lichtte de jury toe. Ook een stagiair had alleen maar lovende woorden voor de stageplaats: ,,Het is leuk om te worden opgeleid in het meest beveiligde gebied van Nederland. Je krijgt hier als stagiair een goede introductie en hebt de kans om alles te zien en mee te maken. De eerste weken sta je verbaasd over al die bekende Nederlanders die je hier ziet, maar aan die imponerende omgeving wen je snel. De minister-president is ook maar een mens."

De Beveiligingsdienst van de Tweede Kamer was voorgedragen door kenniscentrum ECABO. De andere finalisten waren dus Transportservice Sliedrecht (TSS) uit Sliedrecht, voorgedragen door kenniscentrum VTL, en AAE B.V. uit Helmond, voorgedragen door kenniscentrum Kenteq.

De kenniscentra - die de erkende leerbedrijven werven en ondersteunen - willen met dit evenement aandacht vragen voor de ruim 190.000 erkende leerbedrijven in Nederland. Die bedrijven bieden dagelijks aan zo'n 500.000 mbo'ers een goede stageplaats of leerwerkbaan.

Sinds 1996 wordt de verkiezing - een initiatief van het ministerie van OCW - jaarlijks georganiseerd door de kenniscentra voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven. De jury kijkt daarbij welk bedrijf het beste opleidingsbeleid heeft ontwikkeld voor stagiairs uit het middelbaar beroepsonderwijs.

advertentie
advertentie