Spetterende Kyokushin karategevechten in Sliedrecht (met filmpjes)

16 februari 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Budokai Tsunami had de afgelopen weken de handen vol aan de organisatie van de Nederlandse Kyokushin wedstrijden in De Lockhorst. Het legde de Sliedrechtse sportschool geen windeieren. Ze vertrokken zaterdag met hun handen vol prijzen uit De Lockhorst.

Budokai Tsunami was met zes karateka vertegenwoordigd. Zij sleepten vijf prijzen uit de (soms harde) strijd. Martijn de Lange, Jonnie Kwarten en Jan Willem Ruis behaalden goud. Roxanne Ramselaar, Richard Kraaijeveld en William de Jong kaapten het zilver weg. Joerie Blom kwam bij de zwaargewichten niet door de eerste ronde, ondanks zijn verbeten inzet.

Bij de lichtgewicht was de regerend winnaar Patrick Zondag wederom de sterkste. De middengewichtklasse werd gewonnen door een zeer sterke Croaat Nenad Sancic.

De finale bij de zwaargewichten was een zeer harde strijd tussen de regerende kampioen Sammy-lee Mullen en de Shinkyokushin winnaar Tim Haverkamp. De wedstrijd kreeg drie keer een verlenging, totdat na elf minuten Tim Haverkamp als winnaar gekroond werd. De Jon Bluming-award voor de hardste toernooi vechter ging eveneens naar Tim Haverkamp met daarbij de lovende woorden: 'Deze man is niet moe te maken en houdt de Kyokushin traditie erg hoog'.

Op de filmpjes zijn diverse partijen te zien, onder andere van Patrick Zondag en de Croaat Nenad Sancic, en een foto-compilatie.

advertentie
advertentie