Bakker krijgt koninklijke onderscheiding

16 februari 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - "Het heeft Hare Majesteit behaagd...". Sliedrechter A. Bakker werd donderdag verrast met een koninklijke onderscheiding, die hij opgespeld kreeg door burgemeester Martin Boevée. Bakker mag zich nu ‘Lid in de orde van Oranje Nassau’ noemen. Het 64-jarige bestuurslid van de SGP kreeg zijn lintje tijdens de jaarvergadering van deze partij. De heer Bakker ontving de onderscheiding voor zijn positieve bijdrage aan de maatschappij, onder meer via zijn activiteiten voor de SGP Sliedrecht, de Gereformeerde Bijbelstichting en de bouwcommissie van de Oud Gereformeerde Gemeente in Hardinxveld-Giessendam.

Na het besloten deel van de jaarvergadering in de Johannes Calvijnschool wachtte burgemeester Boevée samen met de familie de heer Bakker op. Bakker is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij is bouwvakker geweest en is sinds 2005 gepensioneerd. Na zijn pensionering werd hij lid van de bouwcommissie van de Oud Gereformeerde Gemeente in Hardinxveld-Giessendam. Hij voert alle kleine herstelklussen aan het kerkgebouw uit. Daarnaast zorgt hij voor de reproductie van de kerkkrant en het maken van informatieboekjes.

De heer Bakker staat bekend om zijn dienstbare instelling, geïnspireerd vanuit zijn geloof. Hij helpt veel mensen met klusjes in en om het huis. De oogst van zijn volkstuin (zijn hobby) deelt hij met anderen. Ouderen en alleenstaanden komen hierbij eerst aan bod.

Ook zijn activiteiten voor De Gereformeerde Bijbelstichting, district Alblasserwaard komen voort uit zijn levensovertuiging en instelling. Bakker is sinds 1972 lid van deze stichting, die als doel heeft het behoud en bevorderen van het gebruik van de Bijbel in de Statenvertaling. De heer Bakker was tot 1996 lid van het comité dat actief donateurs werft. Van 1996 tot 2000 was hij bestuurslid. Vanaf 2000 is hij penningmeester. De heer Bakker is een gewaardeerd bestuurslid.

Doorslaggevend voor de koninklijke onderscheiding was de bijdrage van Bakker voor de SGP. Dit jaar is hij 40 jaar bestuurslid van de kiesvereniging van de SGP in Sliedrecht. De eerste twee jaar als tweede secretaris, daarna als algemeen adjunct. De heer Bakker heeft veel invloed op de samenstelling van de kieslijst en is de mentor van de SGP-vertegenwoordiging in de gemeenteraadsfractie. Zijn grote kennis over personen en feiten is van grote waarde voor de kiesvereniging. Naast zijn bestuurswerk verzorgt de heer Bakker de verspreiding van Fractioneel, het blad van de SGP-ChristenUnie in Sliedrecht en bezorgt hij verkiezingsmateriaal en andere uitgaven van de lokale SGP bij de lokale leden.

advertentie
advertentie