Voorjaarsvakantie in Biesboschcentrum

16 februari 2009 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - In de voorjaarsvakantie zijn er extra vaarexcursies op zonne-energie in de Biesbosch. Verder is op maandag 16 en 23 februari het centrum vanwege de vakantie open van 10 tot 17 uur.

Traditioneel wordt de maand februari afgesloten met de laatste Snertvaartochten van het seizoen. Al is het voorjaar al goed zichtbaar in de natuur, ook wintervogels zoals ganzen zijn nog volop aanwezig. Vanaf het dek van de Halve Maen laten de vogels zich goed bespieden. Op 22 tot en met 28 februari vinden de laatste tochten van deze winter plaats. Wie het koud krijgt kan opwarmen met een kop erwtensoep. De tocht wordt begeleid door Biesboschgidsen en begint om 12.30 uur met een presentatie over de vogels die u onderweg kunt tegenkomen. Rond 15.00 uur meert de boot weer af bij het Biesboschcentrum.

In maart wordt elke zondag een Voorjaarstocht gevaren. Ook dit is een vogeltocht met Biesboschgidsen aan boord. In de inleidende presentatie zien én horen de deelnemers de vogels die geleidelijk uit het zuiden terugkeren naar de Biesbosch om er te broeden, zoals de grutto en de tjiftjaf. De tocht duurt van 12.30 tot 15.00 uur. Ook bij deze tocht wordt soep geserveerd.

De prijs van Snertvaartochten de Voorjaarstocht is € 14,30 / € 10,75.

Bijzonder is de Tocht naar het Biesboschverleden op zaterdag 21 februari. Hiervoor moeten deelnemers zich warm kleden, want ze varen in een open boot naar de griendkeet, waar ze bij het vuur ontvangen worden door een griendwerker. Hij verhaalt over het zware leven van de griendwerkers, terwijl de luisteraars bij het vuur brood met schuifspek eten. Daarna wandelt de groep met een Biesboschgids door de grienden terug naar het Biesboschcentrum. De tocht duurt van 10.30 tot 13.30 uur en kost € 21,40 / € 15,55.

Voor alle tochten is vooraf reserveren noodzakelijk. Dat kan telefonisch bij Biesboschcentrum Dordrecht: 078-6305353, of per e-mail: info@biesbosch.org. Het Biesboschcentrum is te vinden aan de Baanhoekweg 53 in Dordrecht.

advertentie
advertentie