Sliedrecht sleept belangrijke zege binnen

18 februari 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/SPRANG-CAPELLE - Sliedrecht is er in geslaagd het cruciale degradatieduel met SV Capelle om te zetten in winst (1-2) en heeft daarmee aansluiting gevonden met de concurrenten uit de gevarenzone. Gemakkelijk ging het zeker niet op sportpark Mandemakers in Sprang Capelle, waar de thuisclub alle registers open trok om de punten in eigen huis te houden.

Sliedrecht zag het betere spel in de eerste helft kort voor rust beloond met een benutte strafschop van Leon Bot (0-1). Ook in de tweede helft had Sliedrecht het betere van het spel, maar kreeg het te maken met een tegenstander, die alle middelen aangreep om de wedstrijd te doen kantelen. Sliedrecht hield het hoofd koel en zag na de eerste rode kaart voor Capelle zijn kans schoon. Luciano van Harlingen scoorde uit een pass van Joey Rijsdijk de tweede treffer en Sliedrecht leek een gewonnen wedstrijd te spelen zeker toen er opnieuw een Capelle speler van het veld moest.

De benutte strafschop van Capelle, wegens vermeend hands van Leon Bot, zette de wedstrijd echter weer op scherp. In een hectische slotfase hield Sliedrecht stand en kon het de verdiende winst veilig stellen. Trainer-coach Ron Vlot haalde na afloop opgelucht adem. ,,Het was heel belangrijk dat wij hier vanmiddag orde op zaken zouden stellen en dat is gelukkig goed uitgepakt. Het betere voetbal van onze kant is gelukkig op juiste wijze beloond, want ik had er niet aan moeten denken als hier vanmiddag een andere uitslag op het bord was komen te staan.“

De competitie wordt voortgezet op zaterdag 7 maart, wanneer Sliedrecht in een thuiswedstrijd Ameide ontvangt. Komende zaterdag wordt in Zeeland geoefend tegen Arnemuiden.