Wees zuinig op het groen in Sliedrecht

19 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Open brief aan de raadsleden van de gemeente Sliedrecht.

Geachte dames/heren,

Geschrokken las ik in Het Kompas van 20 januari dat de Gemeente Sliedrecht van plan was honderd bomen te kappen. Jarenlang heb ik met lede ogen aangezien hoe er steeds meer groen verdwijnt uit ons dorp. Het wordt tijd voor een tegengeluid. Hierbij wil ik mijn grote zorg uitspreken over het groenbeleid, vooral het bomenbeleid, binnen onze gemeente.

Zeker in deze tijd van ernstige luchtverontreiniging zouden we zuinig moeten zijn op de bomen die er nog zijn. Bomen zijn essentieel bij het zuiveren van de lucht.

Op dit moment wordt er bij bouwplannen al snel besloten om het bestaande groen te verwijderen. Volwassen bomen moeten sneuvelen voor steen. Er verdwijnt meer dan dat er ver/herplant wordt. De kap van de dertien platanen in het Feitsmapark is daar een goed voorbeeld van. Nu heb ik begrepen dat er ook weer 22 kastanjebomen moeten verdwijnen op de Stationsweg voor een rotonde. Deze bomen zijn erg beeldbepalend voor ons dorp. Dat kunt u niet ontkennen. Jaren geleden is er gestreden om kastanjebomen op de Stationsweg te kunnen behouden en met succes. En dan zouden er nu alsnog gekapt moeten worden? Ik vraag u om, juist in deze tijd, uw gezonde verstand te gebruiken en de bestaande bomen en ander groen mee te nemen in nieuwe (bouw)plannen zodat deze behouden kunnen blijven voor ons mooie dorp.

Jeannette Boogaard,

Sliedrecht.

advertentie
advertentie