Red de Sliedrechtse ganzen!

22 februari 2009 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN

Lieve mensen!

De gemeente Sliedrecht is van plan de ganzen die zich ophouden aan de Leeuweriksingel/Thorbeckelaan/Thijssesingel te verwijderen. Dit omdat er klachten binnen zijn gekomen dat ze vals zouden zijn! Ik loop regelmatig in deze omgeving met en zonder hond en heb hier nog nooit iets van gemerkt: klinkklare onzin! Gemeente Sliedrecht haalt bomen weg, haalt ganzen weg. Nog even en kinderen kunnen alleen nog in een natuurreservaat kijken naar de flora en fauna van Nederland. Ik heb al jaren veel plezier van de ganzen. Ze zijn totaal niet gevaarlijk.

Nog geen jaar geleden stond er een leuk artikel in het Kompas (zie foto's) over de jonge ganzen van dit koppel: SLIEDRECHT - ,,Ik zag ze bij de plas aan de Thorbeckelaan. Een trots stel ouders van zes jonge ganzen. Ik haastte me terug voor mijn fototoestel. Hoewel het echtpaar erg waakzaam was, is het me toch gelukt een paar mooie plaatjes te maken. Twee eieren zijn nog niet uitgekomen. Moeder gans ging daarom snel weer broeden, nadat ze haar nest had opgemaakt. De zes kuikens kropen na de fotoshoot weer heerlijk onder moeders warme en veilige vleugels." De Sliedrechtse Lisette Besems stuurde ons dit 'ooggetuigenverslag' en mooie foto's het vertederende lentetafereel.

Het volgende stond de afgelopen week in het AD:

Onlangs schrok een inwoonster zó erg van de ganzen, dat ze ten val kwam en lichtgewond raakte. Dat was voor de gemeente Sliedrecht de druppel. ,,Wij hebben een zorgplicht,’’ zegt een woordvoerder van de gemeente. Hij vermoedt dat de ganzen opdringerig zijn omdat ze gevoerd worden. Daarnaast zijn het volgens hem arrogante beesten. ,,Ze lopen over straat alsof die straat van hén is. Ze kijken nergens naar.’’

Automobilisten die zijn gevaarlijk! Als een fietser van een auto schrikt en deze valt, gaan dan ook alle auto's uit de wijk? Nog even en we leven hier alleen tussen straatklinkers en beton! En ooit gehoord van een arrogante gans? Wat een beleid! Ik schaam me dood dat ik in Sliedrecht woon! Help mij de ganzen te behouden voor Sliedrecht. Ze zijn zo leuk en zo gezellig!

Cocky Sluimer-Plazier

advertentie
advertentie