Activiteiten tijdens boekenweek

23 februari 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Tijdens de Boekenweek van 11 tot en met 21 maart zijn er in de bibliotheken van Sliedrecht, Barendrecht, Papendrecht, Gorinchem, Leerdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Liesveld diverse interessante lezingen en activiteiten te bezoeken. Kaarten zijn te koop bij de desbetreffende bibliotheken of via e-mail: redactie@bibliotheeknetwerkzhzo.nl. De Boekenweek staat dit jaar in het teken van het dier. Schrijver Tim Krabbé schreef het Boekenweekgeschenk 2009: 'Een Tafel vol Vlinders', over een vader-zoonrelatie, idealen en toekomstverwachtingen.

In de bibliotheek van Sliedrecht is op donderdag 12 maart om 20.00 uur een lezing van Irene Bras over intuïtief communiceren met dieren: het uitwisselen van informatie tussen mens en dier via gedachten, beelden en gevoelens. Irene Bras richtte zich na een studie Klassieke Talen volledig op het denken, waardoor haar gevoel grotendeels werd geblokkeerd. Door het volgen van een cursus intuïtief communiceren met dieren werd ze gedwongen om op haar gevoelens terug te vallen. Ze kwam er achter dat deze manier van communiceren met dieren mogelijk is en dat het van onschatbare waarde kan zijn. ,,Ik ben in gaan zien dat het beeld dat we van dieren hebben veel te beperkt is", vertelt Irene. ,,Achter die vacht, huid of veren gaat veel meer schuil dan ik aanvankelijk had kunnen vermoeden: complexe emoties, invoelend vermogen, onvoorwaardelijke liefde en wijsheid. Ik werd ook geconfronteerd met het feit dat ik mezelf jarenlang tekort heb gedaan door een wezenlijk deel van mezelf te negeren. Mensen vergeten vaak dat er behalve spreek- en lichaamstaal ook nog andere vormen van communicatie zijn. Dieren zijn meer bedreven in intuïtieve communicatie dan mensen, omdat zij nog steeds op deze manier met elkaar communiceren. ”

Kosten voor het bijwonen van de lezing: €3,- (lid) en €5,- (niet-lid). Zie voor de overige lezingen in de regio: www.bibliotheeknetwerkzhzo.nl.

Dictee

Het BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost houdt bovendien een 'Groot Fabelachtig Boekenweekdictee' in de meeste bibliotheken in de regio. Ook in Sliedrecht kunnen liefhebbers meedoen op woensdag 18 maart om 20.00 uur. De winnaars ontvangen naast eeuwige roem een boekenbon en het schrijverskwartet. Inschrijving (gratis) is mogelijk via http://www.bibliotheeknetwerkzhzo.nl of via de bon in de nieuwsbrief (in alle vestigingen te vinden) van BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost.

advertentie
advertentie