Ouderenwerkpagina in Het Kompas

24 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Vrijwilligerspunt heeft ruim 80 vacatures

SLIEDRECHT - In Het Kompas is met ingang van 26 maart elke laatste donderdag van de maand een Ouderenwerkpagina te vinden. Deze ‘Wegwijzer’ gaat informatie geven over alle onderdelen van de Stichting Ouderenwerk Sliedrecht: van bewegings educatieve en sociaal culturele activiteiten voor 55-plussers en dienstverlening zoals belasting-, maaltijden-, boodschappen- en klussendienst tot de spreekuren van de ouderenadviseur, het bureau sociaal raadsliedenwerk en het mantelzorg- en vrijwilligerspunt. In het hoofdartikel op de Ouderenwerkpagina zal aandacht besteed worden aan een actueel onderwerp. Een vast terugkerende rubriek is een vraaggesprekje met een Sliedrechtse vrijwilliger. Ook is er elke maand een overzicht met recente vacatures van het Vrijwilligerspunt te vinden.

Door Margreet Strijker

Met ingang van 2009 maakt dit vernieuwde Vrijwilligerspunt onderdeel uit van de Stichting Ouderenwerk in De Reling. Het is een centraal punt, waar vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar worden gebracht. Niet alleen mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk, maar ook de organisaties die met vrijwilligers werken zijn er aan het goede adres. Er worden vrijwilligers gevraagd voor instellingen, organisaties en verenigingen op gebied van cultuur, welzijn, onderwijs, sport, vervoer, zorg en administratie. Momenteel zijn er ruim tachtig vacatures bij het vrijwilligerspunt aangemeld. Voor welke werkzaamheden is men op zoek naar vrijwilligers?

Een alfabetische opsomming: bedrijfsbenaderaar, beheerder, bezoekvrijwilliger, boodschappenbezorger, busbegeleider, bestuurslid, cameraman/vrouw, coach, conciërge, dierenambulancechauffeur, gastvrouw/heer, geluidstechnicus, gezinsondersteuner, hoofdredacteur, jeugdvoorlichter, kattenverzorger, knutselklusser, koetsier, kookondersteuner, maatje, manegehulp, muziekvrijwilliger, organist, politievrijwilliger, programmamaker, publiciteitsmedewerker, soosavondbegeleider, sportleider, standmedewerker, suppoost, technicus, telefoonmedewerker, trainer, vakantieprojectbegeleider, voorleesvrijwilliger, winkelmedewerker en zwemhulp.

Elders op deze pagina vindt u een overzicht van de organisaties die één of meer van bovengenoemde vacatures hebben. Tijdens het spreekuur van het vrijwilligerspunt kan men zich laten informeren welke vacature bij welke vereniging of stichting hoort. De medewerker kan meer informatie over de functie geven en zal indien gewenst de individuele vrijwilliger in contact brengen met de contactpersoon van de desbetreffende organisatie. Men kan ook via email of telefonisch contact opnemen om een afspraak met de medewerkster van het vrijwilligerspunt te maken.

Spreekuur: maandagmorgen van 09.00 tot 11.00 uur. ‘Vrijwilligerspunt Sliedrecht’ in De Reling, industrieweg 13. Telefoonnummer 0184-419286. Email: info@vrijwilligerspuntsliedrecht.nl. Zie ook: www.vrijwilligerspuntsliedrecht.nl.

advertentie
advertentie