Vastenactie voor Turkana uit Kenia

27 februari 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/REGIO - De katholieke kerken in Sliedrecht, Alblasserdam en Papendrecht houden in de periode voor Pasen, zoals gebruikelijk, een Vastenactieproject. Hierbij wordt er door alle parochianen geld ingezameld voor een goed doel.

Dit jaar hebben de kerken gezamenlijk gekozen voor een project in Noord-West Kenia, het Bisdom Lodwar, waar de Turkana wonen. Zij trokken voorheen grotendeels als nomaden rond, maar door het ruwe klimaat en hongersnoden trekt deze bevolking nu naar de stad om zich daar te vestigen. Dit levert veel problemen op. Nomadengroepen vallen uit elkaar en de sociale structuur vervalt. Ze komen terecht in de grote werkloosheid, armoede en criminaliteit. Jongeren in de steden kunnen vaak niet naar school.

Het Bisdom van Lodwar wil deze kansarme jongeren helpen door middel van studiebeurzen. Daarnaast willen de kerken door speciale sponsoring ook blinden en slechtzienden de kans geven om naar school te gaan om hen zo een kans te bieden op een gezonde toekomst. Ouderen die niet meer kunnen rekenen op steun van hun familie wil het bisdom van Lodwar hulp bieden door het bouwen van speciale hutten, hen voorzien van voedsel en proberen een sociaal netwerk om ouderen heen op te bouwen.

Ook wordt er een kleine kerk gebouwd om mensen de kans te geven hun geloof te belijden. Al dit soort projecten samen zorgen voor de vorming van samenwerking en een groepsstructuur ter vervanging van de oude nomadengroepen.

Iedereen die dit Vastenproject wil steunen kan een bijdrage storten op gironummer: 207090, R.K. Parochie Papendrecht, onder vermelding van vastenactie 2009.

advertentie
advertentie