Sliedrechtse boksers maken indruk voor eigen publiek

1 maart 2009 om 00:00 Nieuws

NU MET FILMPJE!

SLIEDRECHT - 'Boksers willen knallen voor eigen publiek' was twee weken geleden de kop boven een artikel in Het Kompas. Daar bleek geen woord van gelogen. Drie van de vier Sliedrechtse boksers die zaterdagavond deelnamen aan het boksgala in De Lockhorst mochten na afloop het zoet van de overwinning smaken. Voor de 16-jarige Randall Meerkerk smaakt de victorie extra zoet. Hij bokste zijn eerste partij en maakte een verpletterende indruk. Tot vreugde van het uitzinnige publiek.

Door Erik de Bruin

Als Randall de ring betreedt beginnen de bovenste twee rijen te klappen en te juichen. Vrienden proberen Randall te ondersteunen en zijn broertje Loran schreeuwt hartstochtelijk mee. Zijn beproeving zit er al op. De 14-jarige Loran moest het aan het begin van de avond opnemen tegen een iets zwaardere opponent. Omdat ze in verschillende gewichtsklassen uitkomen oordeelde de jury beide boksers kampioenswaardig. Na rijp beraad werd echter toch een winnaar gekozen: Loran. Terwijl hij achter de coulissen uitblaast laadt de 17-jarige Bayraktar Emanet, die ook voor Boksclub Havana uitkomt en wordt getraind door Paco Struijk, zich op voor zijn eigen partij. 'Bakkie', zoals hij door zijn omgeving liefkozend wordt genoemd, is scherp als een scheermes. Hij wil zijn tegenstander opvreten. In de ring blijken beide boksers niets voor elkaar onder te doen. Bakkie verliest net met 2-1, maar verliest niet zijn gratie. Hij toont zich een sportief verliezer, feliciteert zijn opponent en bedankt het publiek. Het intermezzo wordt gevuld met een flitsende paaldansact en de echte liefhebber vergaapt zich aan één van de vele legendarische gevechten van Mike Tyson. Een gevecht waarin zijn tegenstander al na een paar minuten niet meer in staat blijkt door te vechten. Na de pauze wordt het publiek getrakteerd op een gevecht waarin één van beide boksers op aangeven van de referee moet opgeven. Randall ruikt zijn kansen aan het eind van de eerste ronde en klapt er vol op. Hij zet meteen door in de tweede ronde. Zijn tegenstander heeft een bebloede neus en krijgt acht tellen. Hij krabbelt op, maar moet na een paar seconden de strijd alsnog staken. Het publiek is euforisch en de debutant glimt van trots. Na afloop zegt hij dat het in feite niet beter kon gaan en dat hij z'n zenuwen snel onder controle had.

Rob Nieuwpoort (23) is de laatste 'local hero' die namens Havana in actie komt. Hij is anderhalf jaar in Australië geweest en heeft in die tijd geen bokshandschoen aan gehad. Zijn laatste partij dateert uit december 2006. Hij werd verslagen voor eigen publiek en is erop gebrand de nederlaag van toen recht te zetten. Ook Nieuwpoort weet het publiek op zijn hand. Het gevecht kost hem bijna letterlijk bloed, zweet en tranen. In een ware uitputtingsslag stapt hij als winnaar uit de ring. De Sliedrechtse boksers hebben allen hun visitekaartje afgegeven.

advertentie
advertentie