Simpel weekend voor Merwede

1 maart 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Merwede had het afgelopen weekend niet moeilijk met tegenstander Velocitas. In Sporthal de Stoep werden de gasten, die dit seizoen al twee keer eerder verslagen werden, met 19-12 aan de kant gezet.

De Sliedrechters startten agressief aan het duel en dit wierp zijn vruchten af. Jacco Buijk zorgde eigenhandig voor een vlugge 2-0 voorsprong. Het tweede aanvalsvlak had echter wel moeite met scoren en van hieruit werd de korf dan ook weinig gevonden. Dit gaf Velocitas vertrouwen en het wist een 4-5 voorsprong te forceren. Hierna kwam Merwede echter op stoom en begon, onder aanvoering van Buijk, aan een knap offensief. Merwede poetste de achterstand weg en ging met een riante 10-5 voorsprong de rust in.

Deze voorsprong werd in de tweede helft niet meer weg gegeven. De thuisploeg bleef domineren en na een kleine twintig minuten stond de stand van 18-8 op het scorebord. Onder andere Iris van Eijl, Erwin van der Poel en Jacco Buijk namen de treffers voor hun rekening. Hierna geloofde Merwede het wel en speelde de wedstrijd geroutineerd uit.

Volgende week staat voor Merwede de wedstrijd tegen degradatiekandidaat SSS op het programma. Aanvang om 19.30 uur in de Olympiahal in Wageningen.