Week van het Christelijke Boek

5 maart 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ‘Ieder vogeltje… de veelstemmige schepping’. Dat is het thema van de zesde Week van het Christelijke Boek. Deze week wordt van 11 tot en met 21 maart gehouden in bijna tweehonderd christelijke boekhandels in Nederland en Vlaanderen, waaronder De Vos Boeken aan de Thorbeckelaan 19 in Sliedrecht. In het kader van de Week van het Christelijke Boek ontvangt dan iedereen die meer dan €11,50 aan boeken besteedt een gratis actieboek.

Net als in de nationale boeken week is ook hier het thema 'dieren'. Het actieboek, Wachten op Peter, is geschreven door Elizabeth Musser, een populaire Amerikaanse romanschrijfster. In Wachten op Peter haalt een verwaarloosde asielhond het jongetje Peter uit zijn isolement, waar hij na een afschuwelijk ongeluk in terecht kwam. De band tussen de hond en Peter, én zijn moeder, wordt prachtig beschreven.

De auteur van het actieboek, Elizabeth Musser, studeerde Engelse en Franse letterkunde aan de Vanderbilt Universiteit in Nashville, Tennessee. In die periode ontwikkelde ze een voorliefde voor negentiende eeuwse literatuur. Ook studeerde ze een semester in Aix-en-Provence, waar ze met enthousiasme het ‘oude’ Europa leerde kennen. Haar korte periode in Europa kreeg een jaar later een ongedacht vervolg, toen ze eerst in het oosten van Frankrijk, daarna in Montpellier als zendelinge aan het werk ging. Inmiddels getrouwd met een Amerikaan die ze in Frankrijk ontmoette, woont ze met haar gezin in Lyon.

advertentie
advertentie